British Council participa si in acest an la evenimentul Noaptea Institutelor Culturale, ajuns la cea de-a patra editie, care va avea loc vineri, 25 iunie. Incepand cu ora 18.00, la sediul British Council din Calea Dorobantilor nr.14, cultura britanica va fi sarbatorita prin muzica, dans, filme de animatii, sport si multa distractie, pana tarziu in noapte.

In mod special pentru acest eveniment, toate abonamentele la biblioteca British Council, @British, vor fi reduse cu 50% intre orele 12.00-21.30.

Potrivit British Council programul de anul acesta din Noaptea Institutelor Culturale cuprinde urmatoarele activitati de petrecere a timpului liber:

18.00-20.00 – vizitatorii isi pot evalua rapid, corect si in mod gratuit cunostintele de limba engleza.

18.00-21.00 – trei ore pline de cricket care ii va ajuta pe cei interesati sa descopere spiritul jocului. Vizitatorii pot combina teoria cu practica jocului, live sau pe Wii.

18.00-01.00 – cei care cunosc expresii pur britanice se pot intrece intr-o competitie aducatoare de premii. Toti participantii vor putea folosi noile expresii invatate in conversatii savuroase in limba engleza.

20.00-21.00 – persoanele pasionate de dans au ocazia de a invata pasii de baza ai valsului englezesc, alaturi de Marius Momocea & Suzana Bunescu, antrenori de dans si finalisti in competitii de dans sportive nationale si internationale.

21.00-21.30 – succesul obtinut anul trecut i-a incurajat pe Neil si James, profesori de engleza la British Council, sa isi demonstreze si in aceasta editie a Noptii Institutelor Culturale talentul si pasiunea pentru muzica. Ei vor sustine un concert live prin care vor incanta audienta.

21.30-23.00 / 01.00-2.40 – iubitorii scurtmetrajelor de animatie se vor delecta cu cele mai noi si mai bune filme britanice premiate in 2010, in cadrul British Animation Awards.

23.00- 00:30 – componenta verde nu putea lipsi de la un asemenea eveniment cultural, motiv pentru care vizitatorii vor avea ocazia de a viziona proiectia unui film documentar de senzatie, realizat in 2009 - The Age of Stupid.

23.00-00.40 – cei obisnuiti cu muzica buna vor experimenta cultura muzicala si noile sound-uri ale Marii Britanii moderne in cadrul The Selector, programul de radio dezvoltat de British Council incepand cu anul 2001. Cotidianul britanic The Guardian a scris despre Selector ca este mai radical decat orice alt radio de muzica din UK.

Unele dintre activitatile de mai sus dispun de locuri limitate si necesita inscriere online, informeaza organizatorii. Accesul in sali se va face in baza inscrierii online si a locurilor disponibile.

Aflati detaliile programului pe site-ul, www.britishcouncil.ro/noapteainstitutelor.