Orchestra Naţională Radio vine în întâmpinarea publicului larg cu o iniţiativă cu totul neobişnuită pentru o orchestră simfonică: aceea de a-şi prelungi stagiunea cu un concert în aer liber.

Iubitorii muzicii simfonice se pot bucura de adevarate hit-uri ale muzicii clasice: de la Balada de Ciprian Porumbescu, la Rhapsody in Blue de Gershwin sau Rapsodia I de Enescu in interpretarea Orchestrei Naţionale Radio. Concertul va avea loc pe 25 iunie, în nocturnă, de la ora 21:30, la Teatrul de vară Herăstrău.

Solişti vor fi doi tineri şi carismatici muzicieni, adevărate vedete ale genului: Alexandru Tomescu şi Horia Mihail, iar la pupitru se va afla dirijorul Tiberiu Soare.

Spaţiul în care va avea loc concertul este unul special, Teatrul de Vară Herăstrău fiind prevăzut cu o scenă imensă, acoperită cu o cupolă neagră şi 2.500 locuri pentru spectatori.

Programul care va fi prezentat în seara de 25 iunie la Bucureşti conţine lucrări de popularitate din muzica clasică românească şi universală: Rossini - Uvertura la Coţofana hoaţă, Bizet - Farandola din suita Arleziana, C. Porumbescu – Balada, Saint Saëns - Introducere şi Rondo capriccioso, Mozart - Uvertura la Nunta lui Figaro, Gershwin – Rhapsody in Blue, Strauss - Kaiser Waltz, Enescu - Rapsodia I şi este acelaşi cu cel ce urmează a fi prezentat pe 29 iulie la Shanghai, cu ocazia celui mai important eveniment cultural românesc al EXPO 2010, concertul Orchestrei Naţionale Radio.

Biletele pentru concertul din Herastrau s-au pus în vânzare la casele de bilete ale Sălii Radio şi Teatrului Constantin Tănase, precum şi la staţia de metrou Unirii 1. Pentru cei care se vor hotărî în ultimul moment, biletele se vor putea cumpăra şi din parc, înaintea concertului. Elevii şi studenţii au intrarea gratuită.