Muzica si traditiile populare romanesti dar si din alte colturi ale lumii isi dau intalnire in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului International de Folclor - "Muzici si traditii in Cismigiu". Evenimentul isi deschide portile vineri, 18 iunie si se va desfasura pe perioada weekendului, in Parcul Cismigiu.

In deschiderea festivaluluii va avea loc o parada a participantilor insotiti de fanfare. Parada va pleca din Piata Revolutiei (parcarea hotelului "Hilton"), pe Calea Victoriei pana la Cercul Militar, dupa care va cobori pe Bdul Regina Elisabeta si se va opri in Gradina Cismigiu unde se va da startul festivalului.

"Tema editiei din acest an este 'unitate prin diversitate'. Exprimarea prin acte de cultura cu specific diferit creeaza punti de comunicare intre oameni care nu apartin neaparat aceleiasi comunitati", a declarat directorul festivalului Claudia Popa, citat de Agerpres..

Timp de trei zile festivalul va fi animat de un targ al mestesugarilor, care va fi deschis in fiecare zi a evenimentului intre orele 10,00-22,00, de un teatru pentru copii, momente de cantece si dansuri folclorice romanesti si de recitaluri de exceptie cu Ovidiu Lipan Tandarica si Maria Buza.

De la eveniment nu vor lipsi momente artistice oferite de minoritatile nationale din Romania dar si ansambluri internationale din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia si Ucraina.

Festivalul include o sectiune de muzica si dans traditional, o zona gastronomica cu mancare traditionala romaneasca, un targ al mesterilor populari precum si o zona in care vizitatorii se vor putea plimba cu trasuri cu cai, iar copiii cu ponei.

Vedete ale muzicii populare romanesti vor canta pentru publicul bucurestean cele mai bune piese din repertoriul lor.