Editura Pandora M va lansa pe piata o noua colectie de carte: Reality Shock care reuneste povesti de viata iesite din tipar, destine exceptionale, lucruri care nu se intampla oricui! Colectia ofera marturisirile unui dublu spion al Hamasului si al serviciilor secrete israeliene - Mosab Hassan Yousef, fiul al unuia dintre liderii Hamasului a scris Fiul Hamasului. De asemenea, daca vreti sa aflati secretele vietii intime ale celui mai ticalos brocker al istoriei, puteti citi dezvaluirile pe care le face amanta sa in cartea Secretele lui Madoff. Al treilea titlu al colectiei, Crime este scris de avocatul de drept penal Ferdinand von Shirach. A aparat cazuri politice foarte importante. In volumul de fata, Schirach relateaza cele mai ciudate procese la care a fost pus in postura de a reprezenta criminali si infractori care - veti vedea - au infaptuit nelegiuiri in numele unor principii omeneste acceptabile, motiv pentru care pedeapsa lor nu a fost la fel de dura pe cum ne-am imagina la prima vedere.

  • Fiul Hamasului
    Foto: Editura Pandora M
    Fiul Hamasului de Mosab Hassan Yousef: Adevarul despre Hamas dezvaluit de un fiu al Islamului intr-o carte de la Editura Pandora M

Mosab Hassan Yousef este fiul unuia dintre liderii si fondatorii Hamasului. In 2008 a dat un interviu in care dezvaluia faptul ca timp de 10 ani a lucrat ca dublu spion pentru serviciile secrete israeliene. Desi a fost crescut in spiritul Hamasului si ar fi trebuit sa apere cauza islamica, autorul marturiseste ca a ales sa se converteasca la crestinism, pentru ca nu putea fi de acord cu violentele care se practicau in grupul din care facea parte, cu modul in care oamenii Hamasului se foloseau de civili si de copii pentru a-si atinge scopurile.

Serviciile acordate de Mosab Hassan Yousef taberei israeliene au contribuit la demascarea catorva celule secrete teroriste, la arestarea unor lideri palestinieni cheie (Ibrahim Hamid, comandatul Hamasului in Cisiordania, si Marwan Barghouti) si la prevenirea a zeci de atentate si atacuri asupra unor importante figuri israeliene (se pare ca in 2001 a deconspirat tentativa de asasinare a lui Shimon Peres, pe atunci prim-ministru, astazi presedinte al Israelului).

Fragment din carte:

"Inainte de varsta de douazeci si unu de ani am vazut lucruri pe care nimeni n-ar trebui sa le vada vreodata: saracie cumplita, abuz de putere, tortura si moarte. Am fost martor la tranzactiile din culise ale liderilor de varf din Orientul Mijlociu, care tin capul de afis in intreaga lume. M-am bucurat de incredere la cele mai inalte niveluri ale Hamasului si am participat la asa-zisa intifada. Am fost tinut captiv in maruntaiele celei mai de temut inchisori din Israel. Si, dupa cum veti vedea, am luat decizii care au facut din mine un tradator in ochii poporului pe care il iubesc."

Fragment din Fiul Hamasului de Masab Hassan Yousef, traducere din engleza de Lidia Gradinaru


  • Secretele lui Madoff
    Foto: Editura Pandora M
    O carte despre cea mai cunoscuta frauda din istoria bursei americane, povestita de amanta celui care a comis-o, Bernard Madoff: Secretele lui Madoff de Sheryl Weinstein

Bernard (Bernie) Lawrence Madoff, nascut in 1938 la New York, este un cunoscut fost om de finante american, broker si director la NASDAQ New York. In 1960 a creat celebra Bernard L. Madoff Investment Securities LLC de pe Wall Street, firma de brokeri, investitii si consiliere financiara, cu greutate la bursa newyorkeza, pe care a condus-o pana la arestarea sa din 11 decembrie 2008. In timpul crizei economice care a izbucnit in 2007 s-a descoperit ca Madoff, care numara printre clientii sai unele dintre cele mai mari banci din lume, a delapidat intr-o cariera de 48 de ani suma de 65 de miliarde de dolari, devenind cel mai mare escroc de bursa din istorie. La varsta de 71 de ani a fost judecat, gasit vinovat la 11 capete de acuzare si condamnat la pedeapsa de 150 de ani de inchisoare. Sheryl Weinstein a fost o femeie de afaceri de exceptie, desteapta si influenta. Dupa o relatie intima de 20 de ani cu Bernard Madoff a pierdut totul. L-a intalnit in 1988, atunci cand se apropia de varsta de patruzeci de ani si era directoarea financiara a uneia dintre cele mai puternice organizatii caritabile din SUA. Avansurile pe care puternicul mogul de pe Wall Street a inceput sa i le faca au surprins-o pe Sheryl intr-o etapa vulnerabila a vietii personale. Si-a investit sufletul si toti banii in afacerea celui care avea sa-i devina amant.

Fragment din carte:

"I-am fost prezentata lui Bernard Madoff in urma cu douazeci si unu de ani, in cadrul unei intalniri de afaceri. La vremea aceea, eram directoarea financiara a organizatiei Hadassah, o fundatie de caritate a femeilor. Acum ma gandesc la ziua aceea ca fiind cea mai lipsita de noroc, probabil, din toata viata mea, din cauza evenimentelor pe care le-a pus in miscare si care au dus in final la cel mai profund si mai devastator efect asupra mea, a sotului meu, a copilului meu, a parintilor mei... Ati auzit si veti auzi in continuare de la multi dintre noi - batrani si tineri, sanatosi si infirmi - despre dimensiunea inimaginabila a tragediei si a distrugerii provocate in vietile noastre. Conform unui articol din revista Time, exista peste trei milioane de oameni in toata lumea care au fost afectati, direct sau indirect."

Fragment din Secretele lui Madoff de Sheryl Weinstein - Editura Pandora M

Traducere din engleza de Smaranda Nistor


  • Crime
    Foto: Editura Pandora M
    Crime de Ferdinand Von Schirach

Un avocat german de drept penal ne descrie cateva dintre cazurile cele mai interesante si ciudate pe care le-a aparat in instanta: cazul unui doctor respectabil care, dupa patruzeci de ani de casatorie, isi ucide sotia. Al unei femei care isi ucide fratele. Al unui om care jefuieste o banca. Sentintele pe care le primesc va vor contrazice de buna seama asteptarile. Povesti incredibile, dar absolut adevarate. Von Schirach trece drept "avocatul celebritatilor" intrucat i-a reprezentat, printre altii, pe spionul BND (Serviciul Secret Federal) Norbert Juretzko si apoi pe Gunter Schabowski in asa-numitul proces al Biroului politic al Partidului comunist din RDG. De asemenea, a devenit cunoscut in urma cazului Liechtenstein (divulgarea situatiilor de evaziune fiscala din asa-numitele raiuri fara taxe), cand a depus plangere impotriva BND. A pledat in numele familiei actorului decedat Klaus Kinski, impotriva serviciului de protectie a datelor de la Berlin, atunci cand acesta a aprobat publicarea fiselor medicale ale bolnavului. Ferdinand von Schirach este nepotul criminalului de razboi Baldur von Schirach.

Fragment din carte:

"Friedhelm Fahner a lucrat toata viata ca medic generalist in Rottweil, eliberand anual 2800 de carnete de asigurare medicala in cabinetul lui aflat pe cea mai circulata strada din oras. A fost, de asemenea, presedinte al Societatii Culturale Egiptene, fiind si membru al Clubului Lions. N-a avut antecedente penale, n-a comis nici macar delicte minore. Pe langa casa in care locuia, detinea doua apartamente date spre inchiriere, un Mercedes E-Klasse de trei ani, cu interior din piele si climatizare automata, precum si aproximativ 750.000 euro, in obligatiuni si hartii de valoare, si o asigurare de viata pe termen limitat. Copii nu avea. Singura ruda inca in viata era sora lui, mai tanara cu sase ani, care locuia in Stuttgart cu familia, sotul si cei doi copii. De fapt, nu prea ai avea ce povesti despre viata lui Fahner. Exceptie facand chestia cu Ingrid."

Fragment din Crime de Ferdinand von Schirach - Editura Pandora M

Traducere din germana de Gabriela Eftimie