Noaptea de vineri, 11 iunie, incepand cu ora 19.00 si pana sambata la ora 04.00 publicul iubitor de arta este invitat sa petreaca Noaptea Alba a Galeriilor. Peste 40 de locatii vor fi organizate pentru acest eveniment de la galeriile cu un statut recunoscut in piata de arta contemporana pina la ateliere de artisti deschise si expunerile din spatiul urban.

Harta "Noaptea Alba a Galeriilor"Foto: Noaptea Galeriilor

A 4 a editie a Noptii Albe a Galeriilor se va desfasura pe o harta cu mult estinsa in spatiul orasului in care vor putea fi viziona evenimente special organizate pentru acest eveniment. Pentru prima data va fi prezentata publicului nocturn o bienala de arta contemporana internationala – BB4.

Organizatorii vor pune la dispozitia publicului un program foarte variat: concerte, performance-uri, expozitii de pictura, de fotografie, proiectii de film si interventii in spatiul public. Toate acestea vor prezenta peste 140 de tineri artisti si nume deja consacrate in arta contemporana.

Desi oficial ora de incepere a NAG este ora 19 acest eveniment va avea startul inca de la ora 13 o data cu inceperea Maratonului BD de la Libraria Jumatatea Plina, In timpul noptii veti putea fi sustinatorii unor ambitiosi desenatori care in cursa celor 24 de ore isi vor crea povestile ilustrate. Biroul de Cercetari Melodramatice, un birou cu program foarte special va oferi publicului consiliere in probleme de creativitate. Atelier 030202 va prezenta Cosmarurile contemporane o scanare a atitudinilor si perspectivelor pe care tinerii artisti romani le au in fata ideii de cosmar cu o identitate socio-politica asumata, si a felului in care arta reuseste sa ramana o alternativa la incapacitatea de a combate politicile puterii.

La ora 18, Clubul Ilustratorilor Romani va asteapta la D Gallery, una din galeriile cu o atmosfera speciala pentru a descoperi magia povestilor desenate. Incepand cu ora 19 va invitam sa luati parte la o serie de vernisaje care vor avea loc simultan in mai multe puncte din harta NAG: Alert Studio, Pop-Up Gallery, Galeria Posibila, Make a Point, H’Art gallery.

Totodata, publicul este invitat sa parcurga traseul galeriilor pe bicicleta, la aceasta editie organizatorii oferind primele 100 de biciclete in cadrul actiunii de bike-sharing promovata in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank