Cunoscutul prezentator al Antenei 1, Dan Negru isi lanseaza cartea Amintiri in Alb si Negru la Targul de carte Bookfest. Evenimentul de lansare insotit de o sesiune de autografe va avea loc sambata, 12 iunie, ora 15,00, la standul Grupului Editorial Corint, in pavilionul 15 al Romexpo. La eveniment vor fi prezenti alaturi de autor Cristian Brancu, Marius Ghilezan si caricaturistul Stefan Popa Popa’s.

Showmanul se destainuie publicului sau, dar nu oricum, ci prin personajele pe care le-a intalnit si care i-au influientat viata.

"Valeriu Lazarov ne spunea adeseori ca avem cea mai frumoasa meserie din lume, singura in care ce visezi noaptea poti realiza a doua zi. Uneori mi-e dor de generatia de aur a show-urilor de televiziune. Daca fotbalul are o astfel de generatie, de ce n-ar avea-o si televiziunea?

O particica din intamplarile si amintirile petrecute atunci si acum le-am asternut aici cu convingerea ca ele vor fi valoroase candva doar pentru o singura persoana: Dara, fetita mea. Restul e fum... " spune Dan Negru despre cartea sa.

Dan Negru s-a nascut pe 23 februarie 1971 la Timisoara. Este realizator de emisiuni radio si de televiziune. De-a lungul anilor, programele lui au stabilit recorduri de audienta, el devenind cel mai longeviv prezentator de emisiuni de divertisment din zona de prime-time a televiziunilor din Romania. A prezentat festivaluri precum Mamaia, Eurovision, Callatis si show-uri TV ca „Academia vedetelor”, „Batem palma”, „Ziua judecatii”, „Ciao Darwin”, „Competitia”, „Secret talent”, „Te pui cu blondele”, „Jocuri la Saint-Tropez” etc.

Mihaela Radulescu, cea care semneaza cuvantul de intampinare al cartii scrie:

Pe mine Dan Negru m-a convins ca face televiziune inca de cand era la Timisoara, dar Omul Negru m-a convins ca e chiar mai valoros si mai de luat in suflet, caci au trecut destui ani si destule succese peste el, dar n-a devenit Dan Negru, ci a ramas Omul Negru.

Prim-planul ia mintile, succesul le ravaseste, celebritatea schimba metabolisme morale, dar unii, care au luat mai in serios munca si mai in joaca faima, au ramas pe marginea acestei lumi stridente, chiar daca i-au fost, in repetate randuri, regi. (…)

Stiu ca modestia lui e originala, nu e facatura ca la multe fapturi «de sticla», zamislite din PR si vorbe bine alese (…).

In televiziune, toti cei care gazduiesc emisiuni sunt vedete. Printre ei, unii sunt chiar profesionisti. Dintre ei, foarte putini, pe genericul final, raman Oameni.

Si abia astia din urma pot intra intr-o istorie, fie ea si «de sticla».