Angajatii Teatrului National din Bucuresti au semnat, vineri, un act de solidaritate cu greva generala a bugetarilor, anuntata pentru luni, 31 mai. Monica Davidescu, actrita a Nationalului bucurestean, a declarat ca vineri a avut loc o sedinta a Sindicatului TNB, in urma careia a fost semnata, aproape in unanimitate, in proportie de 90%, adeziunea de sustinerea a grevei, potrivit Agerpres.

"Ne-am nascut generatie de sacrificiu si asa vom muri, noi, cei lansati dupa Revolutie, care acum suntem intre 30 si 45 de ani. Ne-am ridicat pe puterile noastre, pe munca noastra si in continuu am incercat sa imbinam si sistemul bugetar si privat ca sa putem sa ne exercitam meseria. Cei care ne-am dedicat exclusiv scenei, de data asta, nu mai puteam sa ramanem tacuti si obedienti", a declarat si actrita Ilinca Goia.

Cele doua actrite au explicat ca, desi luni este zi libera pentru actori, de data aceasta vor merge la teatru, in semn de protest, iar cei din departamentul tehnic sau administrativ nu vor lucra.

"Asa a fost sa fie, lunea este pentru partea artistica din institutiile culturale, zi libera. Ca niciodata pana acum, vom merge cu totii la teatru luni. Nu suntem doar noi, cei expusi mereu in fata, exista un corp imens de masinisti, de electricieni, care, in mod normal, lucreaza lunea, dar de data asta vor sta, vor face greva", a mai spus Ilinca Goia.