Trupa franceza de dans contemporan Kafig va sustine doua reprezentatii la Bucuresti miercuri, 02 si joi 03 iunie 2010, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, de la orele 19.00. Trupa Kafig va prezenta un spectacol inedit in care hip hop-ul intalneste febra braziliana si dansul contemporan.

Programul celor 11 dansatori brazilieni ai Companiei de dans contemporan Käfig se compune din doua piese de cate 30 de minute: Agwa (apa), coregrafie creata de Mourad Merzouki in septembrie 2008 in cadrul Bienalei de dans de la Lyon si Correria, unde se regaseste mai degraba hip-hop-ul intens si brut al dansatorilor brazilieni. Coregrafia Agwa a lui Mourad Merzouki este plasata sub semnul apei si distileaza picatura cu picatura un mesaj ecologic privind acest element fundamental. In Correria, coregrafia pleaca de la un cotidian alert, in contratimp, o cursa frenetica si trepidanta, ca cea care ne guverneaza in prezent vietile.

Programul Agwa & Correria prezentat de trupa Käfig la Bucuresti este in turneu european inceput in ianuarie 2010.

Creata in 1996, trupa de dans a inregistrat un succes extraordinar sustinand peste 1.500 de spectacole in intreaga lume.

Trupa franceza de dans contemporan Kafig este invitata in Romania de Institutul Francez si Ambasada Frantei.