Continuind traditia de a aniversa mari actori ai teatrului romanesc, Teatrul Metropolis prezinta sambata, 29 mai, de la ora 20:00 premiera spectacolului “Pagini din Crai de Curtea Veche”, dupa Mateiu Caragiale un magistral recital de teatru oferit de ALEXANDRU REPAN cu ocazia implinirii a 45 de ani de cariera si 70 de ani de viata.

Razboinicul cuceritor din viata dar si de pe scena, Dimitrie Cantemir al filmului romanesc, eternul june prim cu un talent de exceptie, ALEXANDRU REPAN ne intinde nada povestilor acestor “‘alter ego’ ai nostri, atat de intimi noua, balcanicilor, acestor ‘trei crai’”, dupa cum ii caracteriza George Calinescu.

Va invitam sa intrati pe taramul crailor...purtati de inegalabilul si inconfundabilul glas al lui Repan, “cu atare atmosfera de viciu si de vraja, cu atari zaimfuri de transfigurare peste realitatile cotidiene si vulgare, suntem, de fapt, pe drumul intampinarii Crailor de Curtea Veche (Perpessicius)

Acesta este primul spectacol din seria celor trei mari recitaluri de teatru, sustinute de nume sonore ale scenei si filmului romanesc: Alexandru Repan, Florin Piersic Jr. si Oana Pellea.