Editura RAO impreuna cu editura Prut International lanseaza pe piata romaneasca o noua colectie dedicata in intregime scriitorilor basarabeni si intitulata Biblioteca noastra. Primul volum din aceasta noua colectie editoriala este Cartea nomazilor din B. apartinand dramaturgului si publicistului basarabean Val Butnaru.

Cartea nomazilor din B. este primul roman al scriitorului Val Butnaru considerat de critici o "naratiune densa, tensionata, alerta care socheaza prin melanjul de violenta si amaraciune, de lirism si grotesc, de lirism si materie onirica, halucinogena, convertita in text lucid..."

Romanul lui Val Butnaru se vrea o incursiune in istoria nescrisa si necitita a unei colectivitati debusolate, infricosate, care si-a pierdut identitatea sau care a imbratisat o identitate- surogat", apreciaza scriitorul Vasile Garnet.

Cartea nomazilor din B. este o satira politica, in care, dupa cum sustine autorul insusi, sunt vizate realitatile dintre Prut si Nistru si "tot ce s-a intamplat aici intre ultimii 20 si 200 de ani..."

Val Butnaru este publicist, analist politic si scriitor basarabean nascut in 1955 la Chisinau. Este fondatorul trustului media "Jurnal de Chisinau". Pentru activitatea de dramaturg a fost premiat de Ministerul Culturii din R. Moldova pentru Cea mai buna piesa a anului, in 1989 pentru "La Venetia e cu totul altfel", in 1999 pentru Cum Ecleziastul discuta cu Proverbele. De asemenea a primit Premiul I.L. Caragiale al Academiei Romane in 1993 pentru piesa "Iosif si amanta sa" si Premiul revistei Convorbiri literare din Iasi in 2004 pentru reusita deschiderii europene a teatrului la est de Prut.