Actualul director al Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, Ion Caramitru, a anuntat luni ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat la conducerea acestei institutii: "Pe 30 mai se termina mandatul meu pe care l-am obtinut prin concurs in 2005, iar pe 21 mai are loc evaluarea finala pe cinci ani a activitatii noastre, la minister. Voi candida pentru un nou mandat".

"Conform legii, daca nota la evaluarea finala este 9 si peste 9, ti se rezerva functia contra unui nou proiect de management. Daca este sub 9, atunci se ajunge la comisie", a anuntat Ion Caramitru, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.

Ion Caramitru mai spune ca unul dintre motivele pentru care doreste sa continue in functia pe care o detine este faptul ca de cand a preluat conducerea TNB, a muncit foarte mult pentru reabilitarea cladirii: "M-am gandit serios sa candidez din nou pentru ca reabilitarea Teatrului National este un proces pentru care am muncit in ultimii cinci ani. Imi aduc aminte ca am mostenit o expertiza realizata din 2002 pana in 2005, in perioada domnului Sararu, o expertiza antiseismica a cladirii care parea extrem de ingrijoratoare. Eu nu am fost foarte convins de justetea acesteia si am comandat o contraexpertiza in 2005 care a iesit si mai rau. Aici s-au facut greseli grave de constructie dupa incendiu", a precizat el.

Ion Caramitru este director al TNB din mai 2005. El ocupa si functia de presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si a fost ministru al Culturii in perioada 1996-2000.