Festivalul International de Teatru de la Sibiu isi deschide portile in 2010, pentru cea de a XVII-a editie, sub semnul Questions/Intrebari. Potrivit organizatorilor, in acest an, si-au anuntat prezenta participanti din 70 de tari care prezinta 350 de evenimente in 66 de spatii de joc, la care sunt asteptati zilnic peste 35.000 de spectatori. Festivalul se va desfasura in perioada 28 mai – 6 iunie.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este considerat locul trei in lume intre manifestarile de artele spectacolului, ca marime si importanta.

Marile teatre romanesti vor veni la Sibiu cu productii reprezentative. Totodata, publicul din Romania va putea participa la spectacole ale unora dintre cei mai importanti si apreciati regizori de teatru de pe scena internationala.

Programul acestei editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va cuprinde, pentru prima data in istoria unui festival din Romania, o sectiune de patrimoniu in care au fost incluse cele mai reprezentative spectacole ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu. Programul editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu poate fi consultat pe site-ul oficial http://www.sibfest.ro/

Iubitorii de muzica, vor avea ocazia sa-i vada si sa-i asculte in concert, pe scena din Piata Mare din Sibiu, pe unii dintre cei mai iubiti muzicieni romani si moldoveni: Holograf, Cargo, Zdob si Zdub, Directia 5 si Vama.

Sibianul Dan Perjovschi, unul dintre cei mai apreciati artisti vizuali romani pe plan international, va fi prezent in cadrul Festivalului International de Teatru cu o expozitie – eveniment.

Pe toata perioada festivalului vor avea loc lansari de carte, spectacole-lectura si conferinte, care vor aduce la masa de discutii personalitati marcante ale lumii culturale nationale si internationale precum Eugenio Barba, George Banu, Pippo Delbono sau Mircea Dinescu. De asemenea, cea de-a XIII-a editie a Bursei de Spectacole se va desfasura in perioada 3 – 6 iunie.