Traducatoarea Miruna Andriescu a cistigat locul I la concursul de traduceri tehnico-stiintifice in limba romana, editia 2009-2010, organizat de Uniunea Latina. Cartea care i-a adus marele premiu are titlul Mecanismele globalizarii si a fost publicata de Editura Polirom, in 2008. Autorul cartii, Joseph E. Stiglitz a cistigat cu aceasta lucrare Premiul Nobel pentru economie.

Summitul Mileniului din 2000, a reunit peste 150 de sefi de stat si prim-ministri la New York, care s-au angajat sa reduca saracia mondiala la jumatate pina in 2015. Pornind de la experienta autorului ca functionar al administratiei Clinton si al Bancii Mondiale, Mecanismele globalizarii analizeaza principalele obstacole care stau in fata unei globalizari echitabile: povara datoriilor nationale, degradarea mediului, limitele liberalizarii etc. Cele 10 capitole incearca sa gaseasca solutii la aceste probleme si sa ofere un plan de restructurare a sistemului financiar global.

„O carte care trebuie citita de toti cei interesati de viitorul economiei mondiale.”, este recomandarea lui George Soros intr-un interviu.

Miruna Andriescu a mai tradus la Editura Polirom: Terapia integrativa. Ghid practic(2009), Tulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinica(2009), Strategii de relatii publice(2009), Introducere in terapia cognitiv-comportamentala(2010).

Juriul a fost format din: Marius Sala - Academia Romana, Marina Radulescu-Sala Institutul de Lingvistica, Andrei Avram– Universtiatea Bucuresti.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Timisoara pe 27 mai cu ocazia Colocviului international de traducere specializata, informeaza comunicatul Polirom.