Scriitoarea Adela Greceanu este invitata la Festivalul de Literatura "DASEIN", evenimnent care se va desfasura in perioada 7-9 mai, la Atena. Scriitoarea romana va participa la festival alaturi de invitati din Turcia, Bulgaria, Israel, Marea Britanie, Romania si Grecia.

Adela Greceanu va sustine o lectura publica din Mireasa cu sosete rosii simbata, 8 mai, la ora 19.30. Cartea Mireasa cu sosete rosii este volumul de debut al scriitoarei, publicat de Polirom.

Adela Greceanu (pseudonimul literar al Adelei Maria Dutu) s-a nascut la Sibiu in 1975. Este licentiata in Jurnalism si, din 1998, lucreaza la Radio Romania Cultural. In prezent realizeaza o emisiune de literatura numita Noua revista vorbita. Colaboreaza la importante publicatii culturale din Romania, precum Dilema Veche, Dilemateca, Time Out. A debutat editorial in 1997 cu volumul de poezie Titlul volumului meu, care ma preocupa atit de mult... (Editura Eminescu), pentru care a obtinut Premiul Asociatiei Scriitorilor din Sibiu, Marele Premiu „Cristian Popescu” si Premiul Frontiera Poesis. in 2001 a publicat Domnisoara Cvasi (Editura Vinea), urmata de intelegerea drept in inima (Editura Paralela 45, 2004). Marin Mincu a publicat in 1998 antologia critica numita Poezia romana actuala. De la Adela Greceanu la Leonid Dimov. Adela Greceanu a sustinut lecturi in tara si in strainatate (Viena, Berlin, Leipzig, Medana, Göteborg, Stockholm, Uppsala), iar textele ei au fost traduse in germana, engleza, suedeza, slovena si albaneza. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si a PEN Club Romania.

Festivalul de Literatura "DASEIN" de la Atena a ajuns anul acesta la cea de-a treia editie fiind organizat in colaborare cu Literature Across Frontiers din Marea Britanie.