Teatrul Tony Bulandra Targoviste participa la cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Teatru Marea Neagra de la Trabzon. Actorii Teatrului Tony Bulandra vor prezenta spectacolul cu piesa Un tramvai numit dorinta de Tennessee Williams, in regia lui Suren Shahverdyan.

Participarea Teatrului Tony Bulandra Targoviste in festival este sprijinita de Institutul Cultural Roman Dımitrie Cantemir Istanbul si face parte din startegia de promovare a teatrului romanesc in Turcia.

Dupa ce a pus in scena Hitler in Love, avandu-l ca protagonist pe Dumitru Acris, regizorul armean Suren Shahverdyan a revenit la Targoviste pentru aceasta a doua montare, care a avut premiera in 9 octombrie 2009. Discipol al scolii ruse, regizorul a lucrat minutios cu actorii si a reusit sa se faca inteles de ei, in ciuda barierelor lingvistice.

Festivalului International de Teatru Marea Neagra Trabzon, fondat in anul 2000 ca un eveniment dedicat tarilor riverane Marii Negre, si-a largit aria de interes din 2006, incluzand si tari precum Grecia, Iranul, Franta, Slovenia si Italia. Editia a XI-a a festivalului, care se desfasoara in perioada 2-15 mai, gazduieste 14 companii teatrale straine din Germania, SUA, Armenia, Georgia, Romania, Irlanda, Spania, Israel, Italia, Japonia, Rusia, Lituania, Tataristan.

Piesa teatrului din Romania este programata pe 10 mai, relateaza ICR Dimitrie Cantemir- Istanbul.