Tenorul roman Stefan Pop, 23 de ani si soprana bulgara Sonya Ioncheva, 28 de ani, au castigat duminica marile premii ale prestigiosului concurs pentru solistii de opera Operalia, concurs infiintat in 1993 si condus de celebrul tenor spaniol Placido Domingo, informeaza Associated Press, citata de Agerpres.

Aceste prestigioase premii reprezinta o adevarata rampa de lansare pentru o cariera in lumea operei. Concursul, la care au participat 40 de solisti de opera, s-a desfasurat la celebra Scala din Milano.

Stefan Pop a studiat muzica in Romania si si-a facut debutul international la Opera din Roma in rolul lui "Alfredo" din "La Traviata". Tenorul roman a declarat ca si-a dorit dintotdeauna sa cante la Scala din Milano, iar faptul ca a si castigat acest concurs intrece cele mai frumoase visuri.

Cei doi laureati ai concursului au primit cate 30.000 de dolari fiecare.

Concursul Operalia este destinat tinerelor talente din lumea muzicii, concurentii trebuind sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani. Acest concurs este organizat in fiecare an intr-un alt oras. Aceasta a fost prima editie organizata in Italia.