Pianista Mihaela Ursuleasa, un nume deja consacrat in lumea muzicala internationala, va concerta pe scena Salii Radio alaturi de Orchestra de Camera Radio, miercuri, 5 mai 2010 de la ora 19.00. Concertul se va desfasura sub bagheta dirijorului Horia Andreescu si va cuprinde lucrari de Beethoven, Haydn si un moment special in memoriam Stefan Niculescu, muzicolog si compozitor decedat in 2008.

Programul concertului de miercuri va cuprinde in prima parte lucrarea Telos - in memoriam Stefan Niculescu - de George Balint. In continuarea primei parti melomanii vor putea audia Concertul nr.3 in do minor pentru pian si orchestra, op.37 de L. van Beethoven.

In a doua parte a concertului va fi interpretata Simfonia nr. 103 in mi bemol major Tremolo de J. Haydn.

Mihaela Ursuleasa a avut sansa, la varsta de 13 ani, de a fi ascultata de celebrul dirijor Claudio Abbado, care i-a oferit posibilitatea de a-si construi intreaga pregatire muzicala, printr-o bursa de studii la Viena, la clasa profesorului Heinz Medjimorec.

Momentul decisiv al carierei sale a fost castigarea Marelui Premiu la una dintre cele mai importante competitii internationale "Clara Haskil" din Elvetia – in 1999, invingatoare dintre 120 de concurenti. Au urmat aparitii sub bagheta lui Claudio Abbado la Viena, la Festivalul de la St. Petersburg si München, recitaluri la Roma, Frankfurt, Davos, Festivalul Schleswig-Holstein.

Mihaela Ursuleasa concerteaza regulat alaturi de Filarmonicile din Hamburg, Köln, Bamberg, Rotterdam, Dresda si orchestrele Wiener Symphoniker, Concertgebouw din Amsterdam, Tonhalle din Zürich, Cincinatti Symphony Orchestra, de orchestrele radio din Viena, Varsovia, Berlin; a avut aparitii incununate de succes la Carnegie Hall, Royal Symphony Hall. Printre dirijorii cu care a colaborat se numara maestri de seama ai baghetei ca: Wolfgang Sawallisch, Paavo Järvi, Gerd Albrecht, Kurt Sanderling, SirNeville Marriner, Dennis Russel Davies si altii.

De un real succes s-au bucurat recitalurile ei din China, Japonia (cel de la Tokyo fiind inclus in ciclul "Pianisti ai anului 2001") sau debutul londonez in martie 2002 in Seria Internationala de Recitaluri Harrods, la complexul South Bank.

Ecourile excelente ale recitalului de debut in Canada (august 2005) i-au adus artistei noi invitatii pentru anul 2006 - recitaluri si concert cu Orchestra Simfonica din Montreal.

Partenera rafinata in muzica de camera, Mihaela Ursuleasa apare adesea la cele mai prestigioase festivaluri europene, indeosebi alaturi de violonista Patricia Kopacinskaia.

Horia Andreescu este dirijor sef al Formatiilor Muzicale Radio, dirijor colaborator permanent al Filarmonicii “George Enescu”, fondator al Orchestrei de Camera „Virtuozii din Bucuresti”, profesor asociat dr. la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Cariera sa dirijorala include si trei pozitii de dirijor oaspete permanent: Mecklenburgische Staatskapelle Schwerin (1979-1990), Orchestra Simfonica Radio Berlin (1981-1993) si Filarmonica din Dresda (1983-1993).

A dirijat orchestre prestigioase, ca Gewandhaus Leipzig, Staatskapelle Berlin, Orchestra Simfonica din Viena, Orchestrele Radio Berlin, Viena, BBC Scottish, Leipzig, Hamburg, Madrid, Copenhaga, Katovice, cele trei Orchestre Radio din Olanda, Orchestra Simfonica din Ierusalim, orchestrele Filarmonicilor din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, “Collegium Musicum” Copenhaga, Orchestra de Camera a Olandei, Filarmonica Regala din Londra, London Symphony Orchestra.

Pentru reusitele sale artistice dirijorul Horia Andreescu a fost onorat cu numeroase premii si distinctii atat la Bucuresti cat si la Copenhaga, Geneva si Berlin.