Academicienii Razvan Theodorescu, Dan Berindei, Marius Sala, Laurentiu Mircea Popescu, Cristian Hera, Valentin Vlad si Maya Simionescu vor candida marti pentru functia de vicepresedinte al Academiei Romane.

Adunarea Generala ii va alege pe cei patru vicepresedinti si pe secretarul general al Academiei Romane, membri in Biroul Prezidiului Academiei, scrie Agerpres.

Primii trei vor candida pentru a reprezenta sectiile umaniste ale Academiei Romane iar ultimii patru - pentru stiinte exacte. De asemenea, pentru functia de secretar general al prestigiosului for de stiinta si cultura si-au depus candidatura academicienii Victor Voicu si Ion Paun Otiman.

Academicianul Razvan Theodorescu a anuntat joia trecuta, dupa alegerile pentru functia de presedinte al Academiei Romane, ca va candida pentru vicepresedintia forului, deoarece a fost propus de colegii din sectia din care face parte (Stiinte Istorice si Arheologie).

In prezent, Biroul Prezidiului Academiei Romane este format din Ionel Haiduc (presedinte), reales, vicepresedintii Dan Berindei, Marius Sala, Marius Iosifescu si Florin Filip si secretarul general Ion Paun Otiman. Toti membrii Prezidiului au mandate de patru ani si nu pot avea mai mult de doua mandate consecutive. Vicepresedintii Marius Iosifescu si Florin Filip, care au avut deja doua mandate, nu mai pot candida la alegerile din 22 aprilie.

Academicianul Ionel Haiduc a obtinut, joia trecuta, un al doilea mandat la presedintia Academiei Romane.