Intre 7 si 13 mai, festivalul international EUROPAfest ofera in fiecare an publicului roman concerte de exceptie de jazz, blues, pop si muzica clasica ale unor muzicieni din intreaga lume. Una din invitatele EUROPAfest este trupa Parafusions, din Italia, care va concerta in Bucuresti pe 8 mai la Hard Rock Cafe si pe 9 mai la Centrul National de Arta Tinerimea Romana.

O chitara de exceptie si o muzicuta veloce pleaca de la ritmul “negru” de blues si ajung la o joaca serioasa cu ritmuri balcanice, arabe, de jazz sau flamenco, intr-o fuziune acustica savuroasa. Davide si Endre va spun o poveste de bluesmani umblati, unde tempo-ul e dat de buna-dispozitie si pofta de viata, ca intr-o calatorie a piacere.

Existenta Parafusions se datoreaza norocoasei intalniri dintre “doi muzicieni si prieteni nebuni”, cum se autocaracterizeaza Davide Papaleo (chitara, voce) si Andy Vazul (muzicuta, voce). Unul reprezinta „paranoia”, iar celalalt „confuzia”. Prin urmare, fiecare dintre cantecele lor este o „parafuzie”, iar toate puse la un loc au condus la numele grupului – Parafusions. Davide are meritul de a fi adaugat muzicii culorile mediteraneene ale Italiei, in timp ce Vazul aduce tonurile melancolice ale muzicii traditionale unguresti.

Potrivit organizatorilor, concertul Parafusions ofera varietatea a doua repertorii diferite. Unul consta in melodii instrumentale, in care cei doi aluneca lin pe suprafata muzicii, fuzionand usor cu alte genuri. Celalalt contine melodii blues traditionale, preluate de la mari artisti precum Albert King, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Eric Clapton sau Creedence Clearwater Revival.

Evolutiile trupei sunt electrizante, concertele lasand impresia ca pe scena se afla o adevarata armata de muzicieni, ce folosesc o mare diversitate de instrumente cu un sunet care umple intreaga sala, sustin organizatorii. Ramane sa ne convingem.