Romanca Ioana Velescu (17 ani) este unul din tinerii fotografi desemnati castigatori in cadrul concursului international Sony World Photography Awards 2010, potrivit clasamentului dat publicitatii miercuri de UNICEF si Organizatia Mondiala pentru Fotografie (WPO).

Competitia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie, destinata atat profesionistilor cat si amatorilor, este organizata anual de Sony si WPO. In editia din acest an, sase tineri fotografi cu varste intre 15 si 18 ani, provenind din Noua Zeelanda, Romania, SUA, Maroc, Israel si Brazilia, au fost selectati castigatori in urma jurizarii fotografiilor si eseurilor trimise in concurs, cu ocazia celei de-a XX-a aniversari de la infiintarea Conventiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Copilului (UNCRC).

Ioana Velescu a participat cu fotografia intitulata "Behind Danger", care atrage atentia asupra drepturilor fiecarui copil de a fi protejat impotriva violentei, abuzului si exploatarii. In mesajul care insoteste fotografia trimisa in concurs, Ioana mentioneaza: "Acasa este locul unde ar trebui sa te simti iubit si in siguranta. Copiii ar trebui sa se simta protejati la ei acasa."

Alaturi de Ioana Velescu, ceilalti cinci tineri premiati sunt: Rachita Castelino (15 ani) din Noua Zeelanda, Chyi-Dean Shu (16 ani) din SUA, Imane Tirich (18 ani) din Maroc, Mariya Maximenko (16 ani) din Israel si Guiliane Bertaglia Correia (15 ani) din Brazilia.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc la Cannes (Franta) in 22 aprilie.

De asemenea, tinerii castigatori vor avea sansa de a participa la doua workshop-uri, unul organizat in Etiopia (condus de UNICEF si sustinut de celebrul fotograf Reza) iar cel de-al doilea in cadrul Festivalului Mondial de Fotografie, de la Cannes.