Cu ocazia Premierei nationale a spectacolului „Seara Balanchine”, ce va avea loc sambata, 17 aprilie, de la ora 18.30, la Opera Nationala Bucuresti, vor fi vernisate doua expozitii deosebite in foayer-ul Operei: o expozitie de fotografie cu tema „Plimbari prin Cotroceni” si o colectie de portelanuri pictate manual pentru aceasta expozitie de artistii atelierului Wagner.

Expozitia de fotografie „Plimbari prin Cotroceni” cuprinde lucrari premiate in cadrul concursului cu tema dedicata cartierului Cotroceni si va infatisa frumusetile stiute, ascunse sau neglijate ale Cotroceniului. Autorii celor mai bune trei fotografii vor fi premiati in cadru festiv, de catre Asociatia Cotroceni, cu distinctia de „Membru de Onoare al Asociatiei Cotroceni”.

Colectia Wagner Arte Frumoase si Povesti propusa cu aceasta ocazie este, in premiera pentru Romania, o selectie de portelanuri pictate manual cu motive romanesti si imagini ale Cotroceniului. Motivele atent lucrate de artistii de la Wagner Arte Frumoase si Povesti se regasesc de aceasta data pe obiecte fine dedicate artei servirii ceaiului (cesti din portelan, ceainice, accesorii) dar si pe bijuterii si magneti de calatorie miniaturali.

Cele doua expozitii vin sa completeze evenimentul ocazionat de premiera nationala a spectacolului „Seara Balanchine” publicul roman va putea urmari doua dintre cele mai consacrate lucrari ale lui George Balanchine. Prima este „Valse Fantaisie” pe muzica lui M. Glinka. Reprezentatia “Valse Fantaisie”, Balet Balanchine® este prezentata prin acord cu The George Balanchine Trust si a fost realizata in conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine® si Tehnica Balanchine®, stabilite si furnizate de catre Trust.

Cea de-a doua este „Serenada”, pe muzica lui P. I. Ceaikovski.

Reprezentatia “Serenade”, Balet Balanchine® este prezentata prin acord cu The George Balanchine Trust si a fost realizata in conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine® si Tehnica Balanchine®, stabilite si furnizate de catre Trust.

Balerinii vor fi pregatiti pentru acest spectacol-eveniment de maestrul Paul Boos, desemnat de catre Trustul George Balanchine (New York) sa monteze acest spectacol pe scena Operei Nationale Bucuresti. „Seara Balanchine” se va deschide cu cea mai recenta creatie a maestrului Ioan Tugearu, pe muzica lui J. S. Bach.