Pentru al saptelea an la rand cei mai valorosi muzicieni de jazz vor fi premiati in cadrul Galei Premiilor de jazz pe 2009. Evenimentul organizat de Fundatia MUZZA va avea loc luni, 12 aprilie 2010, de la ora 19.00, la Centrul National de arta „Tinerimea Romana” (str. Schitu Magureanu nr.4).

Potrivit organizatorilor, Gala isi propune sa fie o sarbatoare a jazz-ului romanesc, sa evidentieze si sa promoveze cele mai spectaculoase succese ale jazz-ului autohton din 2009. Juriul de specialitate, alcatuit din redactorii de jazz ai Radiodifuziunii Romane Viorel Grecu, Daniela Nicolae, Anca Romeci si Mirela Stoenescu-Tollea, alaturi de Alexandru Sipa (presedintele juriului), a stabilit nominalizarile pentru cele 10 categorii, iar in seara Galei vor fi anuntati laureatii. Institutul Cultural Roman va oferi un premiu in valoare de 1000 euro pentru Cel mai valoros muzician roman din diaspora.

Fiecare muzician si/sau formatie laureata vor sustine un micro-recital. De asemenea, va fi organizata o expozitie cu vanzare de carti, CD-uri si DVD-uri ale premiatilor.

Evenimentul este organizat de Fundatia MUZZA in colaborare cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Institutul Cultural Roman si Centrul National de Arta „Tinerimea Romana“.