Cea mai mare opera semnata de Pablo Picasso, o pictura pe o cortina, reproducere la scara supradimensionata a tabloului "Deux Femmes Courant", pictat de Picasso in 1924 cunoscuta si sub numele de "Le Train Blue" va fi expusa in perioada 25 septembrie 2010 - 9 ianuarie 2011, la Victoria & Albert Museum din Londra. Expozitia este dedicata companiei Les Ballets Russes una dintre cele mai prestigioase companii de balet ale secolului XX.

Expozitia este un omagiu adus companiei Les Ballets Russes si impresarului acesteia Serghei Diaghilev. Creatorul Les Ballets Russes, Diaghilev a sustinut timp de 20 de ani aceasta companie care a ajuns celebra in toata lumea si care s-a destramat odata cu moartea sa. In cadrul expozitiei vor fi expuse costume, decoruri si coloane sonore din spectacolele sustinute de Les Ballets Russes.

Cortina semnata de Picasso va fi expusa dupa aproape o jumatate de secol de cand V.& A. Museum a achizitionat-o. Lucrarea, de 10 metri x 10 metri, contine o reproducere la scara marita a tabloului "Deux Femmes Courant", si care prezinta doua femei supraponderale alergand pe o plaja. Artistii pictori ai companiei Les Ballets Russes au reprodus tabloul pe cortina teatrului, iar artistul a fost atat de incantat de rezultat, incat a semnat in partea de jos a tesaturii si a scris o dedicatie pentru Diaghilev.

Picasso a devenit membru al companiei lui Diaghilev in timpul Primului Razboi Mondial si a creat decorurile pentru noua dintre spectacolele acesteia. Picasso nu a fost singurul artist de renume care a colaborat cu Diaghilev, printre acestia numarandu-se si artisti de geniu precum Igor Stravinsky, Coco Chanel si Henri Matisse, ale caror lucrari vor fi expuse in cadrul viitoarei expozitii de la Victoria & Albert Museum.

Tabloul original realizat de Pablo Picasso (1881-1973), "Deux femmes courant sur la plage" este pastrat la muzeul Picasso din Paris.