Festivalul International EUROPAfest, care se va derula in Bucuresti in aceasta primavara intre 7 si 13 mai, ofera numeroase concerte de exceptie cu muzicieni din zona jazz-ului, blues-ului sau pop-ului european si american.

Una dintre prezentele cele mai asteptate din festival este Orchestra da Tre Soldi din Italia, al carei ultim CD a fost nominalizat in 2008 la titulatura de cel mai bun disc, “Best Jazz” din partea prestigiosului Jazz Magazine.

Trupa a sustinut peste 100 concerte atat in Italia, cat si peste hotare, fiind invitata special la Festivalul de la Sanremo, in spectacolele realizate de RaiUno sau la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino, informeaza organizatorii.

Infiintata in 2002, orchestra reuneste artisti consacrati ai scenei italienesti de jazz si muzica clasica. Asa cum se autodefinesc cu umor, prin concertele lor muzicienii propun o calatorie vizionara catre sunetele de maine, cu un ochi la prezent si o ureche in trecut. Evolutiile lor aduc mai aproape muzica sec. al XX-lea - Kurt Weill, Montsalvatge, VillaLobos, Jobim, compozitori care au oferit o dimensiune globala traditiilor, dar si compozitii inedite bazate pe intrepatrunderea limbajului jazz-ului modern cu muzica contemporana si cu accente de folk din intreaga lume.

Cei 5 muzicieni au evoluat de-a lungul carierei lor alaturi de artisti celebri precum Pavarotti, Riccardo Muti si in orchestre faimoase ca RAI Symphonic Orchestra Torino sau Sanremo's Sinfonica.

Jazzitalia.net caracteriza evolutia trupei ca un must-have pentru toti cei care iubesc muzica. Trebuie sa vedeti cum se imbina acordeonul, clarinetul, vioara, vocea, violoncelul, contrabasul si chitara in interpretarile originale ale grupului italienesc pentru a intelege cum o seara obisnuita se poate transforma intr-un spectacol de exceptie, greu de refuzat. Orchestra da Tre Soldi va va incanta cu un concert plin de sensibilitate, pasiune, virtuozitate si ironie, bazat pe un repertoriu exceptional.

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneste intr-un singur eveniment blues, jazz, pop si clasic. Sub sloganul “Festivalul ofera ! TU alegi !” acesta ofera o agenda bogata:

- Concert de Ziua Europei

- Concerte de jazz, blues si pop cu trupe consacrate din Europa si SUA

- Bucharest International Jazz Competition

- Caffe Festival

- Jeunesses International Music Competition

- Gala EUROPAfest