Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatura din 2009, va veni la Bucuresti in luna septembrie, cand Humanitas va lansa o serie de autor dedicata scriitoarei, in cadrul unei ample campanii ce marcheaza 20 de ani de fondarea editurii, anunta Mediafax.

Noua serie de autor Herta Müller va fi lansata la Ateneul Roman, cu trei volume semnate de autoare: "Leaganul respiratiei", "Calatorie intr-un picior" si "Omul e un mare fazan pe lume" (titlu de lucru).

Herta Müller s-a nascut pe 17 august 1953, la Nitchidorf, langa Timisoara. De la data stabilirii ei in Germania, Müller a fost distinsa cu numeroase si importante premii germane si internationale. Printre acestea se numara premiile Ricarda Huch (1987), Kleist (1994) si Joseph Breitbach (2003), premiul european Aristeion (1995) si IMPAC Dublin Literary Award (1998). Din 1999, ea a fost nominalizata de trei ori, din partea Germaniei, pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatura.

Humanitas organizeaza pe tot parcursul anului 2010 evenimente dedicate implinirii celor 20 de ani de la infiintare. In cadrul aceleiasi campanii aniversare Humanitas vor fi lansate volume ale autorilor celebri ai editurii, precum Neagu Djuvara si Mircea Cartarescu.