Lansarea catalogului online INFOCARTE va avea loc marti, 30 martie, ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti). Catalogul online INFOCARTE (Romanian Books in Print) ofera, in premiera, informatii referitoare la toate cartile cu ISBN publicate de editurile din Romania si disponibile pe piata.

De asemenea, catalogul contine recenzii si informatii despre autori, traducatori, editori, librarii, anticariate, distribuitori, importatori si exportatori de carte, biblioteci, legaturi cu site-uri relevante (agentii literare, festivaluri de literatura, targuri de carte, reviste literare etc).

Proiectul INFOCARTE (Romanian Books in Print), de o importanta majora pentru dezvoltarea infrastructurii culturii romanesti, a fost initiat de Asociatia Editorilor din Romania (AER) si a beneficiat de inalta expertiza a Fund for Central and East European Book Projects (CEEBP) din Amsterdam, de colaborarea cu Institutul Cultural Roman prin intermediul Centrului National al Cartii, precum si de sprijinul generos al Erste Foundation Viena.

La conferinta de presa, ce va urma dupa evenimentul de lansare, vor participa Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR, Vera Ebels, director CEEBP, Grigore Arsene, presedintele AER si Dragos Dodu, redactor sef INFOCARTE.