Cornel Cimpoae, actor al Teatrului Maria Filotti din Braila, s-a stins din viata la doar 44 de ani, in noaptea de miercuri spre joi, in urma unui infarct, anunta InfoBraila.ro. Trupul neinsufletit al artistului va fi depus joi dimineata la Teatrul Maria Filotti.

Nascut pe 29 ianuarie 1966, la Braila, Cornel Cimpoae a absolvit, in 1996, Universitatea de Arte "Luceafarul" din Bucuresti, specializarea Actorie, la clasa profesorului George Motoi, fiind angajat chiar in anul absolvirii la Teatrul "Maria Filotti".

In cei aproape 15 ani petrecuti pe scena acestui teatru, Cornel Cimpoae a interpretat roluri precum Tartuffe si Don Juan, Chiriac in "O noapte furtunoasa", Grig in "Steaua fara nume", Capitanul in "Woyzeck", Corifeul in "Antingona", Peppino in "Angajare de clovn", Mercutio in "Romeo si Julieta", Herr Paul in "Herr Paul Herr Paul", a fost aplaudat de generatii de copii pentru rolul Omul de tinichea din "Micuta Dorothy" si a starnit hohote de ras in rolul Subofiterului din "Adam Geist".

Cornel Cimpoae a lucrat cu regizori celebri precum Mircea Daneliuc, Catalina Buzoianu, Radu Afrim, Constantin Codrescu, Radu Nichifor, Alexa Visarion, Radu Apostol si Sorin Militaru.

El a aparut si in filme ca "Hartia va fi albastra" (regia Radu Muntean), "Legiunea straina" (regia Mircea Daneliuc), "Priveste inainte cu manie" (regia Nicolae Margineanu).