Mai multi scriitori romani vor fi prezenti la Targul de Carte de la Leipzig care se desfasoara in perioada 18-21 martie 2010.

Scriitoarea Ana Maria Sandu va participa in perioada 18-21 martie 2010 - la invitatia Institutului Cultural Roman (ICR) „Titu Maiorescu” din Berlin - la Targul de Carte de la Leipzig. Autoarea va lua parte la lecturile publice organizate in cadrul forumului „Limbi mici, literaturi mari” al EUNIC Berlin.

In 18 martie, Ana Maria Sandu va citi in cadrul unei lecturi in tandem, alaturi de scriitorul ucrainean Serhij Zhadan (publicat in limba germana, la prestigioasa editura Suhrkamp), din ultimul ei roman Omoara-ma! - scris partial in timpul unei rezidente la ICR Berlin, in anul 2009, si aflat in curs de traducere in limba germana. Ana Maria Sandu va citi si din primul ei roman, Fata din casa vagon, alaturi de alti tineri scriitori din Malta, Serbia si Irlanda, la Casa Cartii din Leipzig.

La fel ca si in anii trecuti, o parte dintre autorii invitati la acest cunoscut forum participa ulterior la o seara de lectura in Berlin, la Literaturwerkstatt („atelierul de literatura” situat in complexul Kulturbrauerei), in 22 martie. Ana Maria Sandu va citi de aceasta data alaturi de Guy Helminger (Luxemburg), Marko Pogacar (Croatia), Immanuel Mifsud (Malta) si László Végel (Serbia).

Pe 20 martie este programata discutia pe marginea cartii Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica de Radu Marculescu, care va avea loc la Universitatea Leipzig si va fi moderata de istoricul Dietmar Müller de la Moldova-Institut.

Prin Centrul National al Cartii din cadrul Institutului Cultural Roman vor mai fi prezenti la Leipzig si scriitorii Doina Rusti, Vasile Ernu, Ion Vianu, Razvan Petrescu si Adrian-Christian Kuciuk, informeaza Institutul Cultural Roman „Titu Maiorescu“ din Berlin.

Scriitorii Ana Blandiana si Lucian Dan Teodorovici vor participa la Targul de Carte de la Leipzig unde isi vor prezenta cartile. Cei doi scriitori sunt invitati la targul de carte de Ministerul Culturii si vor participa la lecturi bilingve din volumele lor aparute in limba germana, alaturi de traducatori

Targul de Carte de la Leipzig este al doilea eveniment de profil din Germania dupa cel de la Frankfurt si primul eveniment major al anului dedicat pietei de carte.