Biblioteca @British invita bucurestenii sa ia parte la un eveniment inedit, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Cartii. Joi, 4 martie, intre orele 12:00 si 15:00, la sediul British Council din Bucuresti, din Calea Dorobantilor numarul 14, tineri actori indrumati de regizoarea Ioana Petre le vor deschide vizitatorilor poarta catre universul culturii literare britanice.

De sub umbrele, personaje savuroase din cateva romane importante pentru cultura britanica vor lua viata pentru bucuresteni, in incercarea de a-i introduce pe acestia in lumea cartilor, intr-un mod neconventional. Cei ce vor accepta aceasta provocare vor avea o experienta personala in care imaginatia autorilor britanici va prinde viata.

Actorii care vor da viata personajelor din literatura britanica sunt tineri absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie, iar Ioana Petre este din 2008 regizor tehnic pentru Opera Nationala din Bucuresti.

Evenimentul se inscrie in conceptul “Fa-te ca ploua” initiat de Ioana Petre, proiect care pune fata in fata actorul si spectatorul, sub o umbrela. Spectatorul alege cu ce personaj vrea sa se intalneasca si intra sub umbrela actorului care ii da viata.

“Ne dorim sa sarbatorim Ziua Mondiala a Cartii intr-un mod neconventional anul acesta si sa promovam lectura ca fiind una dintre cele mai captivante activitati pe care le putem avea. Speram ca, prin aceasta initiativa, sa aratam tinerilor si nu numai ca universul cartilor este unul fascinant si plin de energie”, explica Sara Chirvasuta, Head of Networks and Innovation, initiativa British Council.

Biblioteca @British din Bucuresti pune la dispozitia membrilor sai o colectie impresionanta de resurse, peste 14.000 de carti, DVD-uri si reviste, care se innoieste anual cu mai mult de 1.000 de titluri noi. De asemenea, cei atrasi de jocurile pentru console, isi pot incerca talentul in Golf jucand Tiger Woods PGA Tour sau isi pot testa perspicatitatea experimentand Big Brain Academy, pe cele doua console Nintendo Wii disponibile in biblioteca.