Braila, 1870, marginea Imperiului Otoman. Cativa refugiati bulgari pun la cale intr-un birt o revolutie. Fara bani, dar cu idealuri marete, fara sustinere, dar plini de entuziasm, fara arme, dar dornici de a fi liberi din nou. Oare vor reusi daca vor pune in scena o piesa care le va aduce atat de multi bani incat sa porneasca o revolta? Cat de asemanatori sunt acesti bulgari din secolul XIX cu cei de azi? Acesta este pariul pus de Teatrul National din Bucuresti care a invitat trupa Teatrului National din Sofia pentru o unica reprezentatie a spectacolului „Exilatii” pe 2 martie, ora 19.00, la Sala Mare a TNB.

Bazat pe nuvela din 1884 intitulata „Nedoritii, neiubitii" de Ivan Vazov, "patriarhul literaturii bulgare" si pe alte cateva texte, „Exilatii" prezinta vietile catorva refugiati saraci ajunsi in Romania cu gandul de a declansa o revolutie pentru a-si elibera tara de asuprirea otomana.

„Exilatii” este spectacolul unui regizor care foloseste legenda declansarii revolutiei impotriva Imperiului Otoman din secolul al XIX-lea pentru a face un comentariu amar, dar credibil cu privire la lumea de azi. Deziluzionat de lacomia si consumismul rapace al ultimilor 20 de ani, el reuseste sa exprime absurditatea goanei dupa banii „usor castigati” si lipsa bucuriei de a trai a sud-est-europeanului contemporan.

Comic, profund si creativ, Morfov aduce la Bucuresti o adevarata raritate teatrala, un spectacol aclamat in aceeasi masura de catre critici si public, castigator a numeroase premii. Spectacolul va avea traducere in limba romana.

Mai multe informatii despre spectacol pe site-ul TNB.