Spectacolul cu piesa "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" de Matei Visniec, in regia lui Radu Afrim, va fi itinerat in perioada 15 februarie – 10 aprilie, in Luxemburg, Franta si Belgia. Cu o distributie din care fac parte actori din Romania, Belgia si Luxemburg spectacolul va sustine noua reprezentatii in cele trei tari.

Turneul, organizat Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Centrul Cultural Kulturfabrik din Luxemburg, continua un proiect initiat de cele doua institutii in 2007.

Reprezentatiile vor avea loc la Paris, Bruxelles, Esch-sur-Alzette, Dreux, Laval, Longwy, Eu, Chateau Arnoux, St Quentin, Nimes si Metz. Din distributie fac parte actorii Constantin Cojocaru (Ro), Elena Popa (Ro), Andrei Elek (Ro), Marja Lena Junker (Luxemburg), Luc Shiltz (Belgia), Marie Lune (Luxemburg).

In noiembrie 2007, cu ocazia programului Belles Roumanies sustinut de Institutul Cultural Roman, spectacolul a fost prezentat in premiera la Centrul Cultural Kulturfabrik, unde s-a bucurat de un succes remarcabil. In 2008, tot cu sprijinul Institutului Cultural Roman, spectacolul a participat la Festivalul International de Teatru de la Avignon, in afara competitiei oficiale, unde a obtinut marele premiu, Coup de Coeur du Club de la Presse.