Ensemble Raro, ansamblul aflat in rezidenta la Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, va concerta, in premiera, marti 16 februarie 2010, la Carnegie Hall din New York, Sala Zankel. Recitalul din Statele Unite va fi urmat pe 26 martie de un concert cameral la Wigmore Hall din Londra. Cele doua evenimente sunt organizate de Asociatia SoNoRo in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si fac parte din turneul Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour.

Ensemble Raro, compus din Diana Ketler – pian, Alexander Sitkovetsky – vioara, Razvan Popovici – viola, Bernhard Naoki Hedenborg – violoncel, va avea alaturi in concert pe Roxana Constantinescu, mezzosoprana, impreuna cu care va interpreta la New York lucrari de George Enescu, Robert Schumann si Peteris Vasks.

Programul recitalului londonez, de la Wigmore Hall, va cuprinde si lieduri de Richard Strauss, precizeaza ICR New York.

Inca de la prima sa editie in 2006, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo si-a propus sa includa Bucurestiul intr-un circuit de varf al muzicii mondiale. Astfel, inainte de a debuta la celebra Carnegie Hall din New York, SoNoRo a fost partener a numeroase institutii si festivaluri din strainatate: Konzerthaus din Viena, Zilele Muzicii de Camera din Riga, Festivalul Music at Plush din Marea Britanie, Festivalul Chiemgauer Musikfrühling si Pèlerinages München din Germania si Kobe Music Festival din Japonia.

Infiintat in 2004, Ensemble Raro isi propune sa combine traditia europeana profunda si autentica a muzicii de camera cu o abordare inovatoare. Activitatea ansamblului include spectacole multimedia in colaborare cu artisti video din Japonia si Romania, improvizatii alaturi de DJ si proiecte literar-muzicale. Ensemble Raro canta in intreaga lume in sali renumite precum Konzerthaus din Viena, Atheneul Roman din Bucuresti, Tate Gallery din Londra, Filarmonica din München si Musahino Hall din Tokio. Mezzosoprana Roxana Constantinescu, membra a ansamblului Operei din Viena, se reintoarce la Carnegie Hall dupa debutul din anul trecut alaturi de celebrul dirijor Pierre Boulez si Chicago Symphony Orchestra.