Primul si cel mai important festival international de film de lung metraj din Romania, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), anunta deschiderea perioadei de inscriere pentru competitia Festivalului, precum si pentru sectiunea Zilele Filmului Romanesc.Cea de-a noua editie a festivalului se va desfasura in perioada 28 mai – 6 iunie 2010, la Cluj-Napoca.

Pentru competitia TIFF sunt eligibile filmele romanesti de lung metraj care nu au mai fost prezentate in Romania, realizate de regizori aflati la prima sau a doua opera, proiectate in copie 35 mm, cu subtitrare in limba engleza. In cazul in care vor fi selectionate, peliculele vor fi difuzate in maximum trei proiectii pe perioada festivalului.

Filmele din competitia TIFF concureaza pentru Trofeul Transilvania (10,000 euro)

- Premiul pentru Cea mai buna Regie (3,000 euro); Premiul Special al Juriului;

- Premiul pentru Cea mai buna Imagine si

- Premiul pentru Cea mai buna Interpretare.

Pentru participarea la preselectia pentru competitia TIFF este obligatorie completarea formularului aflat pe site-ul oficial www.tiff.ro, sectiunea „inscrieri” si expedierea acestuia atat in format electronic, pe adresa info@tiff.ro, cat si in varianta tiparita, impreuna cu un DVD Preview al filmului, pana cel tarziu pe 15 februarie 2010 (data postei).

Pentru sectiunea Zilele Filmului Romanesc sunt eligibile filmele produse sau co-produse de producatori romani in anii 2009 si 2010, productii de lung si scurt metraj, fictiune si documentar, indiferent daca au avut sau nu premiera internationala pana la aceasta data si indiferent de formatul in care sunt realizate.

In cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc (ZFR), sunt acceptate pentru proiectie urmatoarele formate: DVCAM, Betacam SP, DigiBeta, pelicula 35 mm, subtitirate in limba engleza. In cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc (ZFR) vor fi acordate:

- Premiul ZFR pentru Cel mai bun scurt metraj,

- Premiul ZFR pentru Cel mai bun lung metraj si

- Premiul pentru Debut.

Pentru inscrierea in preselectia ZFR este obligatorie completarea formularului aflat pe site-ul oficial www.tiff.ro, sectiunea „inscrieri”, si expedierea acestuia atat in format electronic, pe adresa info@tiff.ro, cat si in varianta tiparita, impreuna cu un DVD Preview al filmului, pana cel tarziu pe 15 martie 2010 (data postei).

Formularul de inscriere tiparit si DVD-urile preview vor fi trimise pe adresa Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc: Strada Popa Soare, nr. 52, sector 2, Bucuresti. Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial, www.tiff.ro, si prin e-mail, la info@tiff.ro.