Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, s-a stins din viata joi, la varsta de 66 de ani, dupa o lunga lupta cu cancerul, informeaza Mediafax. Muzicianul era considerat "un simbol" al Timisoarei.

Bela Kamocsa suferea de cancer, de mai multa vreme, si a murit, joi, la Spitalul Judetean din Timisoara.

"Kamo, cum ii spuneam noi, a fost un simbol al orasului. Am cantat impreuna timp de 38 de ani, a fost unul dintre cei mai apropiati prieteni ai mei. El a fost internat in urma cu cateva zile la Spitalul Judetean din Timisoara. Dumnezeu sa-l odihneasca", a declarat un apropiat al artistului, Johnny Bota, impreuna cu care a fondat trupa Bega Blues Band si cu care a cantat pana in aceasta perioada.

In 1962, el a fondat, impreuna cu Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Claudiu Rotaru si Pilu Stefanovici, trupa Phoenix, cu care a cantat pana in 1971. Potrivit Timis Online, Kamocsa a fost singurul fondator al celebrei trupe Phoenix care a decis sa ramana in Timisoara.

In 1982, Bela Kamocsa a infiintat, impreuna cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Tot el este cel care a pornit traditia Galei Blues Jazz de la Timisoara, in cadrul careia a sustinut si ultimul sau recital, in luna noiembrie a anului trecut.

Artistul a mai cantat si in trupa Gramophon.

In 2007, a fost numit cetatean de onoare al Timisoarei.

Inmormantarea artistului va avea loc sambata, la ora 13.00, in cimitirul din Calea Sagului din Timisoara.