Regizorul Radu Mihaileanu a fost nominalizat, alaturi de co-scenaristii filmului "Concertul", Alain-Michel Blanc, Matthew Robbins, Hector Cabello Reyes si Thierry Degrandi, la premiul pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 15-a editie a premiilor Lumière, anunta Mediafax. Gala de decernare a premiilor Lumière va avea loc pe 15 ianuarie. Premiile Lumière, create de regretatul producator de film Daniel Toscan du Plantier, sunt considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur si sunt acordate de corespondentii straini de presa de la Paris.

La categoria "cel mai bun scenariu" au mai fost nominalizati: Jacques Audiard, Abdel Raouf Dafri, Thomas Bidegain si Nicolas Peufaillit pentru "Profetul", Philippe Lioret, Emmanuel Courcol si Olivier Adam pentru "Welcome", Mathias Gokalp si Nadine Lamari pentru "The Ordinary People" si Mia Hansen-Love pentru "The Father of My Children".

Pentru "cel mai bun film" au fost nominalizate lungmetrajele: "In the Beginning", de Xavier Giannoli, "Coco Chanel", de Anne Fontaine, "In the Electric Mist", de Bertrand Tavernier, "Profetul", de Jacques Audiard si "Welcome", de Philippe Lioret.

Pentru cel mai bun regizor au fost nominalizati: Jacques Audiard, Anne Fontaine, Xavier Giannoli, Philippe Lioret si Bertrand Tavernier.

La categoria "cea mai buna actrita" concureaza: Isabelle Adjani, Dominique Blanc, Valéria Bruni Tedeschi, Sandrine Kiberlain si Audrey Tautou, iar la categoria "cel mai bun actor" au fost nominalizati Yvan Attal, François Cluzet, Romain Duris, Vincent Lindon si Tahar Rahim.