Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, colinda la Sala Radio, joi, 17 decembrie, de la ora 19.00. Publicul va putea asculta colinde romanesti, dar si cantece de Craciun din literatura universala (piese ucrainiene, franceze, spaniole, germane si engleze) bucurandu-se impreuna cu colindatorii de apropierea Sarbatorilor de Iarna.

Alaturi de Corul Radio vor fi prezenti solistii instrumentisti: Carmen Sandulescu – pian, Dan Stoenescu – pian, Simona Popovici – orga, Eugen Popovici - flaut, Petre Fartatescu - chitara, Liviu Ofiteru – chitara.

Potrivit organizatorilor, prima parte a programului va cuprinde cunoscutele cantece romanesti „O, ce veste minunata; Plecarea Magilor” de D.G. Kiriac, “Steaua sus rasare” de I. D. Chirescu, “La Vitleem colo-n jos” de N. Lungu, “La poarta la Tarigrad; Inchinarea pastorilor” de V.I. Popovici, “Noi umblam si colindam” de M. Barca, o suita de colinde in limba latina si un potpuriu de colinde din repertoriul universal.

A doua parte a programului va cuprinde lucrari de Gh. Cucu, T. Popovici, E. Montia, C. Andrei, T. Coste si o suita de colinde anglo-saxone.

Creat in scopul sustinerii repertoriului vocal-simfonic, Corul Radio a parcurs drumul maturizarii artistice, perfectionandu-se si largindu-si permanent preocuparile, asimiland neincetat noi partituri, ajungand sa stapaneasca astazi un impresionant numar de lucrari: oratorii, cantate, madrigale, poeme, balade si numeroase miniaturi.

Corul Academic al Radiodifuziunii Romane a luat fiinta in 1940, sub conducerea dirijorului si compozitorului Ioan Croitoru. De-a lungul istoriei formatiei, la pupitrul dirijoral s-au aflat Dumitru D. Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D. Stancu, Constantin Petrovici, Emanuel Elenescu, Alexandru Sumski, Carol Litvin si Aurel Grigoras. In stagiunile recente, Corul Academic Radio este pregatit si condus de dr. Dan Mihai Goia.

Corul sustine inregistrarile si concertele publice cu marile lucrari vocal-simfonice ale repertoriului universal alaturi de orchestre, precum si un bogat repertoriu a cappella. Preocupat si de promovarea creatiei nationale, ansamblul prezinta in prima auditie, cu precadere lucrarile compozitorilor romani contemporani, multe dintre ele fiindu-i chiar dedicate. Prezenta in cadrul Festivalului „George Enescu” este una dintre cele mai onorante activitati ale artistilor Corului Academic si dirijorului sau.

Dan Mihai Goia este dirijorul Corului Academic Radio din anul 2000. Cu acest ansamblu coral considerat drept etalon de catre critica de specialitate, Dan Mihai Goia a participat la peste 200 de concerte vocal-simfonice si a cappella. Multe din prezentele sale dirijorale si inregistrarile realizate pentru fonoteca Radio-ului au inclus creatiile compozitorilor romani – de la repertoriul clasic la cel contemporan – dar si lucrari din creatia corala universala.