Romanca Sabina Dimitriu a obtinut locul 1 la sectiunea Digital Vision a concursului “Digital Camera Photographer of the Year”, poate cea mai importanta competitie internationala destinata fotografiei digitale, anunta Mihnea Maruta pe blogul sau.

“Digital Camera Photographer of the Year” este organizat anual de revista britanica “Digital Camera”, impreuna cu site-ul partener Photoradar.com, iar la editia din acest au fost inscrise peste 100.000 de imagini de la fotografi din 126 de tari. Concursul a avut in acest an 10 sectiuni, ale caror imagini castigatoare pot fi vazute aici. Castigatorii au fost decisi de un juriu format din reprezentanti ai Getty Images, Magnum Photos si Press Association.

Sabina Dimitriu – care a obtinut si la precedenta editie un bronz, la sectiunea People & Portraits, noteaza Mihnea Maruta – a castigat acum, la sectiunea Digital Vision, cu fotografia intitulata “How Mountains are Made”.

Marele premiu al editiei 2009 i-a fost decernat islandezului Bragi J. Ingibergsson, pentru fotografia “Partners” (Parteneri), care a primit locul 1 si la sectiunea Planet Earth.

Pentru a vedea mai multe fotografii ale Sabinei Dimitriu, accesati blogul sau.

Citeste mai mult pe blogul lui Mihnea Maruta.