Saptamina aceasta, cu citeva zile inainte de sarbatoarea Sfantului Nicolae, Editura Polirom publica Cele mai frumoase basme spaniole, o selectie de basme pentru copii realizata de Jose Maria Guelbenzu, cu o traducere semnata de Ileana Scipione si cu ilustratii de Carmen Parii.

Basmele spaniole ne introduc intr-o lume fascinanta, populata de pitici si spiridusi, unde animalele vorbesc, un om sarman poate deveni cu usurinta rege si oricine poate calatori in lumea de dincolo. Aici sfintii coboara adesea pe pamint si-i pun la incercare pe oameni, leii si vulturii ii ajuta pe viteji in ispravile lor, iar printesele vrajite isi asteapta in palate de cristal alesul inimii. Sinteti gata sa faceti cunostinta cu Fluturasa maritata cu un soricel, cu cei sapte iepuri albi vrajiti, cu Printesa adormita, cu broscuta care se casatoreste cu un print si cu regina prefacuta in statuie de marmura?

Selectia de basme spaniole reprezinta cea de-a treia aparitie editoriala din seria „Cele mai frumoase basme”, initiata de Editura Polirom in 2007, in cadrul careia au mai aparut: Cele mai frumoase basme rusesti si Cele mai frumoase basme bengaleze.

Cartea poate fi un cadou potrivit pentru toti cei care il asteapta cu nerabdare pe Mos Niculae.