Vineri, 4 decembrie, la ora 18.00, Centrul Cultural Francez va inaugura expozitia cu cele mai reusite fotografii realizate la FOTOMARATON’09. Cu aceasta ocazie vor fi decernate premiile celei de-a cincea editii a concursului de fotografie care a avut loc pe 10 octombrie la Iasi.

FOTOMARATONUL este un concurs de fotografie deschis tuturor, deopotriva amatori si profesionisti, care se desfasoara intr-o maniera originala: timp de 12 ore, fiecare fotomaratonist va realiza 12 fotografii cu 12 teme diferite, care vor fi stabilite de catre organizatori si vor fi anuntate la inceputul si la mijlocul competitiei.

Prieteni, comert cu amanuntul, in timpul liber, Iasi, je t'aime!, Baia Turceasca, Fotografitti, cea mai frumoasa zi, tandem, Dupa 20 de ani, obstacole, sic si Va pup! au fost cele 12 teme alese de organizatori la FOTOMARATON ’09.

Peste 4.700 de fotografii realizate de 400 de „foto-maratonisti” au fost evaluate de juriul competitiei compus din: Felix Aftene, artist plastic, scenograf; Mihai Cantea, fotograf (presedinte juriu); Alexandru Condurache, regizor artistic tv; Adrian Cuba, fotograf, fotoreporter; Daniela Cujba, organizator, responsabila comunicare CCF; Dan Daia, organizator, asistent cultural CCF; Cristina Iliescu, responsabila mediateca CCF; Adrian Mironescu, consutant identitate vizuala; Lucian Muntean, fotograf, fotoreporter Adevarul; Violeta Radu, artist plastic, fotograf; José-Maria Queiros, Director al Centrului Cultural Francez din! Iasi.

Potrivit organizatorilor, criteriile de selectie pentru fotografiile inscrise in concurs au fost: respectarea temei, calitatea ideii, estetica imaginii, tehnica foto si umorul.

Palmaresul FOTOMARATON’09 include 20 de premii pentru „cea mai buna fotografie pe tema", doua premii de merit, o distinctie de „Mare Castigator" al concursului, doua premii pentru copii si o serie de mentiuni speciale.

Fotografiile premiate vor fi postate pe site-urile www.fotomaraton.ccfiasi.ro, www.fotomagazin.ro si www.ziaruldeiasi.ro. Expozitia cu cele mai bune fotografii va ramane deschisa la CCF pana pe 31 decembrie si apoi va fi prezentata in Centrele de cartier din Iasi.

La vernisajul expozitiei din 4 decembrie, ora 18.00, la Centrul Cultural Francez sunt asteptati toti cei interesati de aceasta manifestare, fie ca se numara printre castigatori, printre participanti sau printre iubitorii de fotografie.