Muzicieni de top din tara si din Europa, care se bucura de recunoastere internationala, dovada stand premiile cucerite la numeroase evenimente de prestigiu, laureati ai celor doua concursuri din cadrul festivalului EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Music Competition vor efectua un turneu in cinci orase din tara. In perioada 1-10 decembrie, talentul si pasiunea artistilor se vor face auzite intr-o fuziune spectaculoasa in spatii neconventionale si clasice din Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea si Sibiu.

Mai mult decat o serie de concerte, PROMS Tour promoveaza un concept inca nou pentru publicul roman, o productie multinationala inovatoare, formata din muzicieni de varste diferite, cu backgrounduri culturale diferite, care interpreteaza un repertoriu diversificat. Potrivit organizatorilor, anul acesta, PROMS Tour promite un program caracterizat prin expresivitate, modernism, varietate de ritmuri si stiluri, rafinament interpretativ si spectaculozitate, incluzand concerte, sonate, tangouri, dar si mazurci.

In 2008 proiectul era lansat sub numele PROMS – Jazz & Classic la nivel european, in Franta, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Austria, Italia si Romania, bucurandu-se de un enorm succes la public. In 2009, PROMS Tour reuseste sa se mentina pe piata culturala din tara si sa reuneasca muzicieni din patru tari: Germania, Polonia, Romania si Franta

De-a lungul anilor, promovarea laureatilor concursurilor din cadrul EUROPAfest a luat amploarea unui eveniment cultural si social - dorinta organizatorilor fiind pe de o parte, aceea de a incuraja tinerele talente, iar pe de alta, de a aduce muzica mai aproape de cei care doresc sa o descopere. In acelasi timp, el reprezinta o experienta unica pentru participanti, pe fondul comun al pasiunii pentru muzica.

Totodatǎ, turneul reprezintǎ incheierea campaniei nationale de promovare a doua programe internationale ce vor fi organizate de in 2010

- Bucharest International Jazz Competition, primul concurs de jazz din Romania

- Jeunesses International Music Competition – pian

Cele doua programe ofera cadrul propice pentru descoperirea si lansarea tinerilor muzicieni.

PROMS Tour este organizat de jmEvents.