Editura Cartea Romaneasca lanseaza saptamana aceasta la Bucuresti, in cadrul Targului de carte Gaudeamus, romanul "Regele cu pene" al scriitorului Constantin Ciuca. Evenimentul va avea loc vineri, 27 noiembrie, de la ora 16.30, la standul editurilor Polirom si Cartea Romaneasca (nivel 0, stand 27) si va beneficia de participarea lui Radu Aldulescu si Cosmin Ciotlos.

"Regele cu pene" constituie debutul in proza al unui autor matur, urmarit de dorinta de a scrie Romanul. Si chiar reuseste. Compusa din doua sectiuni, „Etajul de purpura” si „Fructul zemos”, povestea se coaguleaza in jurul catorva personaje, conduse de o mana sigura in dozarea efectelor si a suspansului. Nimic ostentativ in aceasta poveste: nici lectii de viata, nici cugetari aforistice, nici locuri comune, ci naturaletea si precizia unui fir romanesc impecabil.

Don Stephano, Dulcineea, Nausicaa, Maica Antoaneta. Numele lor nu sunt alese intamplator din onomastica hispanica, dar si din cea homerica, deoarece radacinile actiunii se afla in mitul literar Don Quijote si in Odiseea. Educatia exclusiv livresca a lui Don Stephano face din acesta o jucarie in mainile realitatii, configurandu-i un destin de cavaler ratacitor. Plasat in contemporaneitate, acest caracter de factura clasica reuseste performanta captarii interesului continuu al cititorului.

Cartea a mai fost lansata la biblioteca judeteana Petre Dulfu din Baia Mare pe data de 14 octombrie in prezenta unui public de cam 100 de persoane si a unor oameni de cultura importanti din zona. ""Am ales sa lansez romanul la Baia Mare din motive prozaice care tin de comoditate pe de o parte si de practicalitate pe de alta. Se fac in curand doi ani de cand locuiesc aici. Si locuind aici mi s-a parut cel mai firesc sa fac lansarea aici. La fel cum, daca locuiesti la Buftea, nu te duci sa mananci la Ciorogarla", si-a motivat Constantin Ciuca alegerea.