Indrumat de soprana Mariana Nicolesco, tenorul Bogdan Mihai – care a inregistrat recent un adevarat triumf la Opera Nationala Bucuresti, unde a interpretat rolul Tamas in premiera absoluta in Romania a operei „Gemma di Vergy” de Donizetti – revine pe scena bucuresteana cu rolul contelui Almaviva din opera „Il Barbiere di Siviglia” de Gioacchino Rossini. Spectacolul va avea loc joi, 26 noiembrie 2009, de la ora 18:30.

Numai trei tenori in lume sunt astazi capabili sa abordeze dificila si stralucita arie a Contelui Almaviva Cessa di più resistere din „Il Barbiere di Siviglia”, iar Bogdan Mihai este unul dintre ei. A interpretat pentru prima data aceasta arie la Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclée de la Braila si a cunoscut un adevarat triumf in aceasta capodopera belcantista la Opera Nationala Bucuresti si apoi la Opera din Stuttgart, al carei star incontestabil este. Bogdan Mihai a atras aici atentia generala si indescriptibile ovatii in noua productie a carei premiera a avut loc zilele trecute cu opera Der Rosenkavalier de Richard Strauss, unde a aparut in rolul tenorului italian.

Alaturi de Bogdan Mihai, in seara zilei de 26 noiembrie vor evolua artistii ONB Stefan Schuller (Don Bartolo), Oana Andra (Rosina), Iordache Basalic (Figaro), Pompeiu Harasteanu (Don Basilio), Vasile Chisiu (Fiorello), Ruxandra Ispas (Berta), Ionut Gavrila (Sergentul). Participa orchestra ONB si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu. Dirijor Ciprian Teodorascu.