A XIX-a editie a Festivalului International de Film DaKINO se va desfasura in perioada 27-29 noiembrie 2009 la cinematograful Scala din Bucuresti. Ca si la editiile precedente festivalul este compus si in acest an din doua sectiuni: Competitia de Scurtmetraje si Competitia de Documentare.

Editia de anul acesta a Festivalului DaKINO este una Green, de aceea mesajul eco pe care DaKINO doreste sa-l trimita, va fi spus prin prisma filmului. Green Edition are ca laitmotiv prezervarea lumii, asa cum o stim: din punct de vedere al mediului, culturii, civilizatiei si din punct de vedere social.

Potrivit siteului DaKINO, tema anului 2009 va adauga categoria de public constienta de modificarile lumii noastre in rau si care vad arta ca o modalitate de a corecta un univers creat pentru noi oamenii, alterat tocmai de scopul creatiei sale.

In primele 2 seri, DaKINO va oferi si cate 2 filme apreciate atat de public cat si de critici, dovada fiind premiile cu care au fost onorate.

Premiile festivalului vor fi oferite in seara de gala pentru cele doua categorii: la sectiunea de film documentar va fi acordat un premiu al publicului spectator, iar la sectiunea "competitie scurtmetraj" vor fi acordate doua premii: Trofeul DaKINO si Premiul special al juriului.

DaKINO este primul Festival de Film din Romania, putandu-se lauda la aceasta editie cu experienta a 19 ani de cinematografie. In acelasi timp a fost si una dintre primele manifestari internationale de scurtmetraj din Europa de Est. Pentru noua generatie de regizori romani (Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Alexandru Solomon, Napoleon Helmis, Corneliu Porumboiu, Hanno Hoefer, Tudor Giurgiu, Florin Iepan si multi altii) DaKINO a facut primul pas premiindu-le creatiile ce ulterior s-au remarcat si in strainatate.