In perioada 18 - 21 noiembrie 2009, se desfasoara la Tel Aviv festivalul international bienal de performance si arta actionista, BLURRR 7.. Aceasta a saptea editie a Festivalului va avea loc in Tel Aviv, la Centrul de Arta Contemporana si zonele urbane din vecinatate: Piata Carmel, zona pietonala Nachalat Benyamin, plaja si statia de autobuze Carmel.

Romania este reprezentata in festival de artistul Gusztáv Ütő, cu lucrarea de arta actionista „Global-Local” si un master class in care va prezenta Festivalul de la Lacul Sfanta Ana (organizat de Grupul ETNA incepand cu anul 1990), singurul festival international de performance din Romania.

Lucrarea de arta actionista „Global-Local” va fi prezentata in data de 21 noiembrie, incepand cu orele 13:30, in scuarul din fata Centrului de Arta Contemporana din Tel Aviv (Str. Kalisher nr. 5), informeaza ICR Tel Aviv. Un mare numar de capace de apa, racoritoare si bere, din Romania si din Israel, pregatite special pentru acest eveniment, vor fi manipulate prin magneti pe o masa transparenta. Va fi creat un spectacol vizual si auditiv folosind aceste elemente ca mici simboluri ale societatii de consum si gesticulatia artistului, un spectacol-comentariu la adresa problemelor globale contemporane legate de resurse si de mediu.

Gusztáv Ütő face parte din generatia opzecista a avangardei romanesti, cu o activitate artistica, didactica si curatoriala bogata si bine apreciata in mediile profesioniste internationale ale artei contemporane. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, al grupului ETNA, al societatii MAMU etc.

Evenimentul este organizat de Centrul de Arta Contemporana din Tel Aviv cu sprijinul Primariei Tel Aviv-Yafo, Ministerului de Externe din Israel - Departamentul pentru relatii culturale si in colaborare cu institute si centre culturale europene. Participarea artistului roman este sprijinita de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv.