Baritonul Gheorghe Mogosan, in varsta de 51 de ani, internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Cluj cu gripa AH1N1, de care s-a vindecat, a murit, vineri, din cauza unor probleme pulmonare, anunta Mediafax. Surse din cadrul spitalului au declarat ca baritonul se vindecase de gripa, insa acesta avea probleme pulmonare grave.

"Gheorghe Mogosan avea o fibroza pulmonara, a fost afectat apoi de o viroza cu AH1N1, dar plamanii sai nu si-au mai revenit. Mogosan a decedat, vineri, la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Cluj. Nu se poate face in niciun caz corelatie cu faptul ca gripa l-ar fi omorat. A fost un bolnav cu o patologie pulmonara preexistenta, iar aceasta pare sa fie cauza mortii. Oricum, acest lucru va fi stabilit cu exactitate dupa efectuarea necropsiei”, a declarat un medic de la Spitalul Clinic Judetean Cluj.

Gheorghe Mogosan va fi inmormantat luni, la ora 13.00, in cimitirul din cartierul Manastur, Cluj-Napoca.

Mogosan fusese internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Cluj, cu gripa AH1N1, in stare destul de grava, dar stationara. El se intorsese din Spania, a inceput sa se simta rau si a fost transportat de urgenta la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU), din cauza unei insuficiente respiratorii. Initial, Mogosan a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, dar, din cauza unor probleme pulmonare cronice pe care pacientul le avea dinainte, boala lui s-a agravat si a fost transferat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean.

Din ultimele analize reiesea ca Gheorghe Mogosan nu mai era infectat cu virusul AH1N1, insa starea sa continua sa fie destul de grava.

Profesor al Academiei de Muzica, Gheorghe Mogosan, in varsta de 51 de ani, a interpretat roluri in opere precum "Aida", "Rigoletto", "Nunta lui Figaro" sau "Olandezul zburator".

Baritonul Gheorghe Mogosan, impreuna cu tenorul Cristian Mogosan - concert sustinut la Cluj-Napoca