Cititorii HotNews.ro au comentat pe site-ul ziarului decesului maestrului Gheorghe Dinica, considerat de multi "cel mai mare actor" pe care l-a avut Romania. "Maestre, sa joci si acolo sus cum ai jucat si aici printre noi!", spune unul dintre cititori, in timp ce altii vorbesc despre "valoarea care nu moare niciodata". Actorul a incetat din viata marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Iata cateva dintre comentariile cititorilor HotNews.ro:

  • mona:

Nu l-am pierdut, pentru ca o valoare nu piere niciodata.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • liviol:

Un om care nu moare niciodata!Va trai vesnic prin opera sa!

Din pacate nu-l mai putem vedea live.....

  • Mariana:

Imi pare ingrozitor de rau. Ce tristete pentru tara asta sa ne moara valorile..

  • stefan:

Pretuim lucrurile la justa lor valoare abia in momentul cind nu le mai avem.

Am citit asta undeva, demult.

Cit a fost in viata nu i s-a organizat o gala, ceva in onoarea activitatii. La fel a fost si cu altii.

Mai sunt citiva actori si cintareti. Nici o televiziune, nici o institutie nu e interesata de asa ceva?

Nu de alta, dar pier pe rind si ne mainifestam regretul ulterior....Sa facem ceva pentru ei cit mai sunt in viata!

  • Robert Muster:

Astazi a mai apus o stea. A cazut din inaltul cerului pentru a urca inapoi, dupa ce ne-a iluminat prin puterea sa.

Ar trebui sa tinem un moment de reculegere pentru cel ce a fost Gheorghe Dinica.

Odihneste-te in pace, Maestre!

  • Itsoc:

Maestre, sa joci si acolo sus cum ai jucat si aici printre noi! :(

Dumnezeu sa il odihneasca!

  • marius:

cand vorbesti despre maestrul dinica nu poti spune 'a fost' el va ramane etern viu ......alaturi de alti mari actori romani caragiu, dem radulescu ,ilarion ciobanu...nesansa a facut ca ei sa se nasca in romania si astfel n-au inbatranit in lux....iar sansa noastra a tuturor este ca i-am avut .....d-eu sa-l odihneasca a fost un dar de pret...

  • Duduveche:

"Ehei domnilor ce stiti dv... M-am nascut in Sudan, pe malul Nilului, in leagan de matase... Am crescut printre negrii care traiau in pielea goala...".

Asa era textul cind il imitam eu pe Dinica din "Prin cenusa imperiului" (rolul "Diplomatul") in liceu, in 1980, de se stricau colegii mei de ris. Nu-mi trebuia Gene Hackman, nu-mi trebuia Steve McQueen. Il aveam pe Dinica al meu.

Acuma nu mai e. Odihneste-te in pace actor mare ce ai fost.

  • didel:

"Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste de mancare.". As putea reformula 'Artistii care nu traiesc in spiritul artei nu pot devenii nemuritori.'. Domnul Dinica a reusit. Ii asteptam pe cei din urma sa se ridice la nivelul maestrului. Condoleante familiei indurerate!

  • Mirado:

Ce "distributie"si-a facut Dumnezeu sus la ceruri.Imi pare rau ca teatrul romanesc se pierde usor...usor.Cu siguranta vor mai fi actori buni (ma refer la cei care vin din urma), insa nu cred ca va mai fi vreun Dem Radulescu, Octavian Cotescu, Leopoldina Balanuta, Amza Pellea, Toma Caragiu......si multi multi altii.Dumnezeu sa-l odihneasca pe maestrul Gheorghe Dinica,si condoleante familiei.

  • emanuel ivan:

Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine Gheorghe Dinica este cel mai mare actor roman, nu unul dintre cei mai mari. Cu el pleaca dintre noi mai mult decat un om.

Cineva il critica indirect mai sus pentru ca si-a incheiat cariera intr-o telenovela, asa cum fac multi dintre actorii importanti actuali. Nu stiu in ce masura e vina lor - alternativa este sa mori de foame in teatru. Vedeti dvs., asta cere marele public. In fapt, micul public. Marunt, redus, incult, avar, oportunist si profitor. Cand te uiti la ratinguri si vezi cine le obtine pe cele mai mari, nu poti sa te intrebi ce fel de oameni traiesc in tara asta. Nu poti sa nu te intrebi, cine a pierdut de fapt? El care a plecat intr-o alta dimensiune sau noi care am ramas cu...ei.

Cu Gheorghe Dinica a plecat mai mult decat un om. Nu disperati insa - sambata avem duel intre Jean de la Craiova si Monica, asa ca totul e in regula.

Iti multumesc pentru tot, Diplomatule.

  • tino:

Stiu ca poate fi considerata subiectiva daca nu chiar va fi, dar este parerea mea si o voi sustine in continuare, ca maestrul Dinica a fost cel mai mare actor pe care l-am avut. Un maleaj mirific de trairi si sentimente, de transpuneri si compozitie, ironie fina sau acida, un actor a carui singura nesansa a fost ca s-a nascut in Romania si nu in State sau in UK, pentru ca altfel ar fi castigat macar odata Oscarul. Dumnezeu sa aibe mare grija de el asa cum si el a avut grija ca noi sa traim clipe minunate doar urmarindu-l pe scena sau pe ecran!