Actorul Gheorghe Dinica este internat, in continuare, in stare grava la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, unde se afla de mai bine de doua saptamani, iar pronosticul medicilor ramane rezervat, informeaza un comunicat al Spitalului.

Sepsis sever si disfunctie multipla de organe - este diagnosticul pus de medici. Actorul are insuficienta respiratorie acuta si insuficienta renala cronica acutizata, necesitand suport ventilator si hemodiafiltrare continua, precum si disfunctii hepatica si hematologica.

Starea generala a marelui actor se mentine grava, iar evolutia in ultimele zile nu a fost marcata de schimbari majore in ceea ce priveste disfunctia multipla de organe, se mai arata in comunicat.

  • Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani

Gheorghe Dinica are 75 de ani si este unul dintre cei mai mari actori romani. In 1961 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, la clasa profesoarei Dina Cocea, si a jucat in peste 60 de filme.

A debutat ca actor in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme ("Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), dar si in piese de teatru ("Tache, Ianke si Cadar", "In numele trandafirului" etc.).

A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cantece de petrecere" si "Cantece de petrecere 2", in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

In 2008, a primit titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in 1999 a fost distins cu premiul de excelenta - UNITER. Din 2002 este Societar de onoare al Teatrului National "I.L.Caragiale".

Acum doi ani, maestrul Gheorghe Dinica a mai avut probleme de sanatate, fiind internat in urma unui puseu de tensiune.