La sfarsitul acestei saptamani, sambata - 31 octombrie, incepand cu ora19:00, Ateneul Roman va fi gazda recitalului extraordinar sustinut de violonistul Alexandre Dubach. Fondurile obtinute în urma concertului vor sprijini, participarea, pentru al 6a lea an consecutiv, a lotului de elevi ai colegiului naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, la concursul internaţional „Space Settlement Design Contest” organizat de NASA.

Alexandre Dubach va da viata adevaratei capodopere de virtuozitate si expresivitate muzicala Integrala Capriciilor pentru Vioara Solo de Niccolo Paganini. Recunoscut pentru marile distinctii obtinute pentru realizarea integralei concertelor de acelasi compozitor, Alexandre Dubach va oferi publicului roman o reprezentatie caritabila de neuitat.

Artistul sustine cauza celor 22 de tineri romani pentru a-si prezenta lucrarile la competiţiile live. Concursul se adreseaza tinerilor de liceu din intreaga lume si solicită elaborarea de proiecte ale unor aşezări umane de diferite dimensiuni în spaţiul extraatmosferic.

Participarile din anii trecuti ale micilor fizicieni au clasat Romania in primele 3 locuri in lume, urmata de India si China. De asemenea, tinerii constanteni sunt singurii castigatori ai acestui concurs, din spatiul U.E.

Evenimentul este organizat de Fundatia Rotary Club Constanta in parteneriat cu Sistemul O.N.U. in Romania si Filarmonica George Enescu.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate la pretul de 50 RON din reteaua magazinelor Vreau Bilet sau la casa de bilete a Ateneului Roman.