Jorge Edwards, considerat cel mai important scriitor chilian de azi, soseste la Bucuresti cu prilejul lansarii cartii sale, “Casa lui Dostoievski” aparuta la editura ART. Este prima carte a scriitorului tradusa in romaneste. Momentul lansarii va fi prefatat de o comunicare a scriitorului cu titlul "Proza si poezie in experienta unui romancier chilian" / "Prosa y poesa en la experiencia de un novelista chileno".

Evenimentul de lansare organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti va avea loc la Librariile Carturesti (str. Artur Verona nr.13) joi, 29 octombrie, de la ora 18.00. La eveniment vor fi prezenti autorul Jorge Edwards si traducatoarea cartii Ileana Scipione, carora li se vor alatura Laura Albulescu (Editura ART), Juan Carlos Vidal si Luminita Marcu .

Jorge Edwards a primit in 1999 cel mai prestigios premiu de literatura spaniola, Premiul Cervantes. Numele sau este asociat cu boom-ul literaturii sud-americane, dar recunoasterea sa a venit mai tirziu, ca in cazul multor scriitori de valoare din acelasi spatiu geografic. La inceputul anilor 70, a fost timp de trei luni ambasador in Cuba, unde a criticat deschis sistemul. A scris o carte in care povesteste aceasta experienta, “Persona non grata”. Dupa revenirea democratiei in Chile, a fost ambasador UNESCO, in anii 90.

A publicat zece romane si mai multe volume de proza scurta, o biografie originala a lui Pablo Neruda (care i-a fost sef pe linie diplomatica), eseuri si scrie constant in presa de limba spaniola. “Casa lui Dostoievski”, cartea tradusa in romaneste si publicata la Editura ART, este cel mai recent roman al sau (2008).