Bucurestiul s-a trezit din somn si umbla pe strazi. Dupa ce muzee, institutii culturale, galerii de arta si cei carora le place sa devoreze publicitatea la lumina lunii au organizat nopti albe si au deschis portile publicului dupa miezul noptii, miercuri vine si randul teatrelor. Teatrul de Noapte este un eveniment cultural, in care actori de prestigiu si-au asumat un tur de forta si joaca dupa 12.00 noaptea.

Printre artistii care vor juca "pe un alt fus orar" se afla Oana Pellea in „Ma tot duc”, Marcel Iures in „Capra sau cine e Sylvia?” si Horatiu Malaele in one man show-ul „Sunt un orb”. Conceptia acestei manifestari artistice ii apartine regizorului Paul Tanicui.

Evenimentul are loc miercuri, 28 octombrie, incepand cu orele 22. Intrarea este libera si este permisa in limita locurilor disponibile. Programul complet al tuturor teatrelor implicate in aceasta actiune va fi afisat in foaierul acestor institutii, pe site-urile lor si in presa. Organizatorul evenimentului este Primaria Capitalei, prin Arcub centrul de proiecte culturale si Liga Studentilor Independenti.

Iata programul evenimentelor de miercuri, potrivit Mediafax:

Teatrul National Bucuresti: "Comedia norilor", dupa Aristofan, in regia lui Dan Tudor, dupa ora 22.00, la Sala Mare.

Teatrul Nottara: "Hangita" de Carlo Goldoni, in regia lui Tino Geirun.

Teatrul Mic: "Poimaine alaltaieri" de Gianina Carbunariu.

Teatrul Foarte Mic: "Ma tot duc...", o adaptare libera dupa texte de Shakespeare si Marc Dore, cu Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu.

Teatrul de Comedie: "Sunt un orb", recital al lui Horatiu Malaele, de la ora 22.00, la Sala Mare, si "Fitness", un one-woman show cu Mihaela Teleoaca, dupa Jacques De Decke, in regia lui Mihai Bisericanu, de la ora 22.30, la Sala Studio.

Teatrul Odeon: Spectacole de Alexandru Dabija - "Ionesco - 5 piese scurte" de Eugen Ionescu, de la ora 23.00.

Teatrul Act: "Capra sau Cine e Sylvia?", dupa o piesa de Edward Albee, cu Marcel Iures in rol principal, de la ora 23.00.

Teatrul Metropolis: "Cum m-am lasat...", dupa un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartau, in regia lui Bogdan Muntean, de la ora 22.00.

Green Hours: "Undo 90 dupa Do Over", de Frederik Stroppel, in regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri si Cosmin Selesi, dupa ora 22.00, si "Sta sa ploua" de Lia Bugnar, dupa un text semnat tot de aceasta, cu Marius Manole, Maria Buza, Antoaneta Cojocaru si Lia Bugnar/Tania Popa, de la ora 00.30.

La Scena: "Un cuplu ciudat", de Doina Antohi, dupa Neil Simon, de la ora 22.00.

Teatrul Montage: "Trei nopti cu Madox", de Matei Visniec, in regia lui Radu Barbulescu, de la ora 22.00.

Centrul National al Dansului: ora 22.00 - "Lulu's Room" cu Mihaela Dancs, continuand cu "Stage Psychosis", conceput si interpretat de Carmen Cotofana, si "Dance a Playful Body", conceput de Andreea Novac si Istvan Teglas.